На 4 юни от 20:00 часа в Пиано бар “Poison

...
На 4 юни от 20:00 часа в Пиано бар “Poison
Коментари Харесай

Антония Дончева – Доня реди Музика в цветове

На 4 юни от 20:00 часа в Пиано бар “Poison ” (ул. Аксаков №11) се открива авторската галерия на художникът Антония Дончева – Доня . Тя ще бъде напълно благотворителна, като всички събрани средства от закупуването на картините ще бъдат дарени за скъпо струващи лекарства за деца и младежи, страдащи от болести, които водят до друга степен на недоразвитост на бъбреците.

В изложбата ще бъдат показани над 20 картини , обединени от мотото „ Музика в цветове “. Основна роля в събитието ще имат гостите, който посредством закупуването на определени от тях творби, действително ще дарят средства на нуждаещите се деца.
 галерия NOVA
„ Музика в цветове “ е въодушевена от децата ми – Александра, с нейната китара и безграничната си обич към музиката и Здравко – със своята наивна убеденост за изначалното положително у индивида и присъщия си метод да вижда красивото у всеки от нас и в природата “, споделя създателят Антония Дончева – Доня.
 Антония Дончева NOVA-->
Произведенията, които ще бъдат показани в благотворителната галерия „ Музика в цветове “ за пъстри и цветни. Гостите ще имат опция да се насладят на 20 произведения, основани единствено с маслени бои. В картините си Антония Дончева – Доня, употребява кралско синьо и ултрамарин - напомнящи на песента на морето, което прегръща пясъка; златно като медения тон на струните; сребърно и кобалтово бяло като последователното понижаване на звука до цялостно затихване; алено, кармин и оранжево като пристрастеността, предизвиквана от фламенкото; венецианско жълто като италианските музикални пиеси, обгърнати в последната прегръдка на слънцето; виолетово и цикламено като удара на лъка по струните на цигулката и зелено: блатно, тревисто, тютюнево като топлината на българската земя, на която е написана ръченицата.

В събитието по откриването гостите ще имат опция да се насладят и на концерт с типичен китари , изпълнен от възпитаници от Национално музикално учебно заведение " Л. Пипков ". По този метод и дребните създатели ще изразят своята поддръжка към нуждаещите се деца и младежи.

Изложбата ще бъде отворена за гости и донори от 5-и до 10-и юни изложба Punto Art Bazaar на адрес гр. София, ул. Юри Венелин № 2.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР