На 4-ти февруари Лечебни заведения МЕДИКА“ ще извършат безплатни мамографии

...
На 4-ти февруари Лечебни заведения МЕДИКА“ ще извършат безплатни мамографии
Коментари Харесай

Записват за безплатни мамографии в Световния ден за борба с рака 

На 4-ти февруари Лечебни заведения „ МЕДИКА “ ще извършат безвъзмездни мамографии във връзка Световния ден за битка с рака. Изследванията целят ранна диагностика на подлото заболяване, тъй като тя е ключът към сполучливото му лекуване.

От скрининговата акция могат да се възползват дами над 50-годишна възраст с авансово записване на час на тел. 0888 93 87 67. Изследванията ще се извършат на 04.02.2024 година /неделя/ в поделение по Образна диагностика на третия етаж в постройката на МЕДИКА.

Мамографията е изключително целесъобразна и за дами над 70-годишна възраст, защото те не попадат в националните скринингови стратегии за рак на гърдата и постоянно при тях болестта се открива в напреднал етап.

Ранната и качествена диагностика доста зависи от компетенциите на лекаря и от това с каква инсталация се прави. В МЕДИКА проучването се прави с ново потомство цифров мамограф на марката Siemens. Апаратът подсигурява чудесно качеството на облика, работи с ниска доза рентгеново излъчване и дава опция за биопсия по време на самото проучване.

Мамографията е единственият интернационално сертифициран способ за диагностика на рак на гърдата в доста ранен етап. С проучването може да се откри образувание в млечната жлеза (рак на гърдата) под 8 мм. Рентгенографията на млечните жлези може да бъде профилактична за дами над 50-годишна възраст. Скринингова мамография от 40 до 50 години се прави единствено при рискова група пациенти: с фамилна обремененост, на хормонозаместваща терапия и с предишни интервенции на млечната жлеза. До 40-годишна възраст мамографско проучване се прави единствено след предопределение от мамолог, заради спецификата на млечната жлеза в млада възраст. След разбор на резултатите от експерт е допустимо пациентът да бъде ориентиран за спомагателни проучвания.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР