На 4 септември от 12 часа в Интер експо центъра

...
На 4 септември от 12 часа в Интер експо центъра
Коментари Харесай

Трима от дузина в "Кариерен кошер"

На 4 септември от 12 часа в " Интер експо центъра " в София " Кариерен Кошер 2019 " ще даде опция за срещи на хора, продан на бизнес хрумвания и кариерно рационализиране.

Програмата на събитието включва 12 тематични лекции, ориентирани освен към експерти при започване на кариерата, само че и към по-опитни мениджъри, както и бизнесмени, които се ориентират към започване на личен бизнес. Три смислови блока с спорен панел ще показват истории от практиката на разнообразни компании.

Достъпът до събитието е безвъзмезден, като се изисква наложителна предварителна регистрация тук. Повече информация - тук.

Събитието е проведено от съдружие " Тук-там " - организация на българи с опит и обучение в чужбина, които имат вяра в България и работят дружно за това тя да е едно по-добро място за живот и професионална реализация.

 Трима от дузина в

" Дневник " потърси трима от лекторите, с цел да ги попита за какво са приели да вземат участие в събитието и по какъв начин могат да са потребни за развиетието и триумфа на младежите.

Веси Ташева, създател на Vessy.com
 Веси Ташева. Снимка: Личен списък
© персонален

Веси Ташева. Снимка: Личен списък
Уебсайтът й, който съществува от предходната година, е отдаден на ръководство на човешкото разнообразие и принадлежност на чиновниците (Diversity & Inclusion). Веси Ташева оказва помощ на компании да дефинират какви са бариерите, които пречат за основаването на здравословна среда и просвета на работа. Заедно построяват тактика за усъвършенстване, а Веси Ташева ги поддържа в нейното реализиране.

Защо приехте да участвате в " Кариерен Кошер "?

- Защото е събитие за българи от чужбина. Живея в Дъблин и се веселя да си партнирам с други българи били те някъде по света, или в България. Страхотно е да имаме опция да се съберем, да споделим опит едни с други, както и да подкрепим хората, които идват с въпроси свързани с професионално развиване и насочване.

Как се стимулират младежи?

- Освен работни, би трябвало да имаме и постоянни неофициални срещи със чиновниците си. Ключово е да разберем какъв професионален и персонален напредък търсят. Индивидуално е какво стимулира всеки един от нас, изключително с Gen Z (поколението деца, родени след 2000 година - бел.ред). Те, както и някои по-млади Millenials (родените сред 80-те и 90-те години - без.ред.), стават алергични към една компания, в случай че не им пука за нейната задача.

Усещането за сигурност е дълбока и съществена човешка потребност, само че с опциите за отдалечена работа и свободно пътешестване, младежите не трябват да се примирят с каквото и да е. Границите ги няма и това им разрешава да търсят шеф, който има близка до тяхната персонална задача.

Ивайло Господинов, съосновател на BlackPeak Capital

 Ивайло Господинмов. Снимка: Личен списък
Ивайло Господинмов. Снимка: Личен списък

От 2014 година съществува фондът му за дялово вложение BlackPeak Capital, който влага в дребни и междинни предприятия в България. Фондът ръководи 30 млн. евро и е напълно финансиран от Европейския капиталов фонд. Има 12 вложения.

Защо приехте да участвате в " Кариерен Кошер "?

- Защото тази самодейност е значима. Привличането на младежи, които работят/учат в чужбина се трансформира в един от значимите цели за нашата стопанска система. Като вложител в български компании, виждам голямата липса на енергични и способени фрагменти и това е голямо предизвикателсто пред доста компании.

Как се стимулират младежи?

- Млади хора се стимулират най-много с отговорност.

Събина Панайотова, управител в SBTech

 Събина Панайотова. Снимка: Личен списък
Събина Панайотова. Снимка: Личен списък
От 9 години SBTech съществува като B2B снабдител на sports betting артикул в EMEA. Работи единствено с клиенти на контролирани пазари - Западна Европа и Щатите, т.е., крайният артикул, който доставя, предстои на детайлна оценка от регулаторен орган за всеки пазар.

Защо приехте да участвате в " Кариерен Кошер "?

С HR и Employer Branding екипа на SBTech годишно участваме и поддържаме над 20 събития на пазара в България. Имаме отличен взор по какъв начин са структурирани и проведени, по какъв начин работят, какво се случва на тях, какви хора ги посещават.

" Кариерен Кошер " дава поръчка да бъде друго събитие. След срещата ни с екипа ни стана ясно, че желаят да създадат нещо по-различно и потребно на всички страни - претенденти и компании. За нас е значимо да сме част от нови неща, които задават тона на пазара. Така работи бизнесът на компанията, по този начин работим и ние като човешки запаси и employer branding. Също по този начин, е значимо да сме на събития, които могат да ни срещнат с нови претенденти, които не са имали контакт с марката ни до в този момент. Не на последно място, доста ни харесва концепцията събитията да оферират наличие и за представителите на фирмите, с цел да ставаме всички дружно по-добри.

Как се стимулират младежи?

- За мен мотивацията е повече вътрешно чувство. Младите хора чакам да са гладни да учат и вършат неща, които ги провокират и развиват. Очаквам да се залепят за хора, от които могат да учат и да крадат познания. Може би съм малко повече идеалист, само че в действителност желая да виждам повече апетит. В момента в България, младите могат да реализират съвсем всичко, което си слагат за цел в случай че работят крепко.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР