На 4 март с официално откриване на тематичен информационен щанд,

...
На 4 март с официално откриване на тематичен информационен щанд,
Коментари Харесай

Започват безплатни прегледи за ендометриоза в 11 болници в страната

На 4 март с публично разкриване на тематичен информативен щанд, ситуиран в постройката на Народното събрание, Фондация „ Ендометриоза и репродуктивно здраве “ ще означи старта на обществените действия, отдадени на Световния месец на ендометриозата , които се организират под патронажа на Комисията по опазването на здравето на Народното събрание на Република България.

За втора поредна година Фондация „ Ендометриоза и репродуктивно здраве “ ще организира огромна акция за повишение на информираността за положението ендометриоза. През целия месец март ще се провеждат разнообразни интензивности, които имат за цел да покачат чувствителността на обществото към болестта и да поддържат всички дами с тази диагноза. Инициативата тази година е под наслов „ Една от 10 “, защото се счита, че в международен проект всяка десета жена е наранена от ендометриоза. За страдание в България болестта не е задоволително познато и не се води указател на пациентите.

В интервала 1 – 31 март фондацията сплотява 11 лечебни заведения за женско и репродуктивно здраве от цялата страна в акция за безвъзмездни прегледи на дами с ендометриоза или фамилна обремененост и изразен болков синдром. Болниците, които стават част от самодейността ще бъдат оповестени на уеб страницата на фондацията на 1 март 2020 год. Сред тях са:

МБАЛ “Надежда ” гр.София
УАГБ Майчин Дом гр.София
МК “Д-р Щерев ” гр.София
Клиника “Адела Фертилити ” гр.София
ПСАГБАЛ “Св.София ” гр.София
САГБАЛ “Шейново ” гр.София
УБ “СофияМед ” гр.София
Болница “Вита ” гр.София
УСАГБ “Селена ” гр.Пловдив
СБАГАЛ “Проф. доктор Димитър Стаматов ” гр.Варна
“Авис Медика ” гр.Плевен

Сред по-значимите обществени действия, свързани с повишение на информираността за болестта и опциите за понижаване на отрицателните последствия от него са редица събития, срещи с общността от диагностицирани, семинари и уебинари с медицински спецалисти, измежду които е и уебинарът с доктор Георги Стаменов от болница Надежда на 29 февруари 2020 година Това е второто сходно събитие, в което онлайн, експерти дават отговор на заложени въпроси и разясняват другите признаци и форми на лекуване. Уебинарът ще стартира в 10:30 часа и ще се излъчва в страницата на.

Кампанията на Фондация „ Ендометриоза и репродуктивно здраве “ се осъществя и като част от дейностите проведени в международен мащаб по самодейност на World Endometriosis Organizations-. Бидейки част от World Endometriosis Society, със своите 27 страни-членки, WEO е значим мотор на измененията за дамите с ендометриоза по целия свят.

Заедно с болница Надежда, фондацията става и част от Worldwide EndoMarch - световното придвижване за битка с еднометриозата. Болницата и фондацията се причисляват като един от така наречен тимове – посланици за България, паралелно с още над 50 страни по света.

Фондация „ Ендометриоза и репродуктивно здраве “ е първата в България неправителствена организация на дами, наранени от болестта ендометриоза. Фондацията работи в тясно съдействие с лекари от водещи медицински заведения в страната, профилирани в женското и репродуктивно здраве. Основна цел на фондацията е повишиване на информираността по отношение на ендометриозата, разпространение на актуалните медицински и различни способи на лекуване, и акцент върху смисъла на ранната диагностика.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР