На 31 януари, Юлиан Вучков щеше да навърши 87 години,

...
На 31 януари, Юлиан Вучков щеше да навърши 87 години,
Коментари Харесай

Живата легенда на Павликени Ганчо Александров: Юлиан Вучков беше лудо влюбен в Лили Иванова


На 31 януари, Юлиан Вучков щеше да навърши 87 години, от които 67 отдадени на остра обществена рецензия, безпощадни политически разбори и мнения от всякакво естество в националните малките екрани и щемпел.

 



Културтрегерът Ганчо Александров връща лентата на спомените си още през 70-те години на предишния век. Тогава, въпреки и млад Юлиан Вучков обичал да подлага на критика всичко, което се мернело пред очите му. Позволявал си да прави забележки даже на звезди от ранга на Апостол Карамитев и Гинка Станчева, само че те не му се сърдели. Най-много се захласвал по Лили Иванова, за която даже предсказал, че ще бъде постоянно на сцената. Въпреки това даже и тя от време на време отнасяла по някоя и друга хаплива дума.

 

Ганчо Александров отбелязва, че Вучков бил непосредствен и казвал всичко, без да му пука дали някой ще се засегне и добавя, че даже той бил попилян на няколко пъти. Споделя, че живеел в дома на една известна софиянка и с цел да не я излага със селските си облекла, го завела на шивач. Засичат се с Вучков в Операта. Александров бил издокаран с черен костюм и риза, която не можела да се купи от магазина, където конфекцията била идентична. Спомня си, че който желал да бъде друг ходел при Йонка Шивачката.      

 



Виждайки го накипрен, Вучков го вика настрана и му споделя, че този костюм не го прави по-интересен, а хората го зяпат, тъй като по магазините няма такава стока. Накрая му декларирал, че по-добре да си вземе елементарна бяла риза, в сравнение с тази с финтифлюшки.

 

Макар професорът да не обичал да приказва доста за персоналния си живот, Ганчо твърди, че като че ли бил влюбен в Лили Иванова.

Чак бил захласнат по нея, даже го карал да следи ръцете й, когато пеела, защото съгласно Вучков в тях имало страховит финес. Смятал я за по-добра от Рита Павоне. Споделил, че Лили му казвала, че любовта съществува единствено в песните й.

 

Макар Александров да е безапелационен, че не е чувал да са имали спекулация, Вучков не преставал да се прехласва по нея.

След като навършил 50 години, Вучков внезапно спрял да пие алкохол. Иначе постоянно казвал, че не е проблем да извърнат по две бутилки водка, само че ще станат като парцали. По-добре е да пият по 1-2 чашки за искра в очите.

Източник: Уикенд
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР