На 31 август ще бъде жребият за номерата на бюлетините

...
На 31 август ще бъде жребият за номерата на бюлетините
Коментари Харесай

ЦИК: Жребият за номерата на бюлетините е на 31 август

На 31 август ще бъде жребият за номерата на бюлетините за изборите на 2 октомври. Това стана ясно на първия брифинг на ЦИК за идните на 2 октомври избори. 24 партии и 7 обединения са подали документи за присъединяване.

Централната изборна комисия организира първия постоянен брифинг за организацията на идните избори за народни представители на 2 октомври. 24 партии и 7 обединения подадоха документи за присъединяване до през вчерашния ден, когато бе и финалният период.

Във всички подписки съвсем има покойници. Възможно е човек, който се е подписал в подписката 2 седмици преди датата на внасяне да е отишъл на по-добро място. За нас ЦИК е обвързана с документите, които са показват според условията на Изборния кодекс. След като имаме 2500 гласоподаватели, които са подкрепили регистрацията на тази партия или коалиция, ние сме длъжни да ги записваме. Останалото може би е въпрос на законодателна смяна, изясни представителят на ЦИК Росица Матева.

Тя изясни и въпросът дали " Продължаваме промяната " и " Демократична България " могат да се коалират за изборите на 2 октомври. " Само в състава на коалиция, която е записана могат да се вършат промени, т.е. в тази коалиция могат да се включат нови партии, могат и да изоставен състава на коалиция, партии които са регистрирани за присъединяване с нея. Иначе казано две обединения не могат да се обединят. От едната коалиция би трябвало да изоставен партиите в състава на тази коалиция с цел да отидат в другата ", обясни Матева.

Промени в декларираните обединения могат да се вършат до 27 август.

Цветозар Томов изясни, че към момента е рано да се приказва за секциите в чужбина, защото нещата не са ясни. " На предните избори изпратихме на всички места по 2 машини, тъй като е мъчно да се планува какъв брой натоварена ще е всяка секция. ", посочи той.

Все още няма и решение по какъв начин ще се действа с карантинираните. Ще обсъдим въпроса със здравните управляващи и основния държавен контрольор и ще вземем решение, обясниха от ЦИК.



Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР