На 30 септември Северна Корея е изстреляла новоразработена зенитна ракета,

...
На 30 септември Северна Корея е изстреляла новоразработена зенитна ракета,
Коментари Харесай

Държава изпробва новоразработена зенитна ракета

На 30 септември Северна Корея е изстреляла новоразработена зенитна ракета, оповестява държавната медия на Пхенян. Това е второто известно тестване на оръжията от Северна Корея за тази седмица след изстрелването на невиждана до момента хиперзвукова ракета на 28 септември. През последните седмици Пхенян още веднъж изстреля балистични крилати ракети, на които могат да се инсталират нуклеарни глави.

Ракетните тествания на комунистическия режим идват, откакто договарянията със Съединени американски щати за денуклеаризация на Корейския полуостров са в задънена улица.

Академията за отбранителна просвета в Пхенян, разработчик на военни оръжия, съобщи, че изпитването има за цел да удостовери практическата функционалност на ракетата -носител, радар, цялостна бойна командна машина и други съставни елементи за отбрана на небето над Северна Корея.

Изглежда, че севернокорейският водач Ким Чен Ун не е участвал на теста. На полигона е бил Пак Чен Чон, член на политбюрото и Централния комитет на ръководещата Работническа партия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР