На 30 септември 2022 г., петък, от 15 до 17.15

...
На 30 септември 2022 г., петък, от 15 до 17.15
Коментари Харесай

Дискусия „Активно гражданско участие за по-зелени и устойчиви сектори“ в Русе

На 30 септември 2022 година, петък, от 15 до 17.15 ч. в Русе, зала „ Европа “ на Доходно здание, площад „ Свобода “ 4, Бюрата за връзка на Европейския парламент в София и Букурещ провеждат трансгранична полемика на тематика „ Активно гражданско присъединяване за по-зелени и устойчиви браншове “.

Целта на събитието е да бъдат разисквани опциите, посредством които жителите и особено младежите биха могли да вземат участие по-активно в публичния живот, тъй че да допринесат за устойчиви позитивни промени в градската среда и живот. Ще бъдат прегледани тематики като кръговата стопанска система, Зеления пакт, самодейността „ Нов европейски Баухаус “ и методите, посредством които жители и нестопански организации могат да допринесат за тяхното осъществяване, като ще бъдат обменени хрумвания за положителни образци за сполучливи цивилен намеси.

В панелната полемика ще вземат участие Юлия-Мирела Шербан, Групово дело „ Регионална и селищна политика “ (REGIO), Европейска комисия, Десислава Панчева, началник на офис „ Култура “ в Бюро „ Творческа Европа “, и Лука Матей Стоян, проектант от Центъра за върхови достижения в архитектурата, изкуствата и аудиовизията, Румъния. Модератор ще бъде Антония Димитрова, член на Фондация „ Колективът “.

Срещата се провежда в границите на акцията „ “ на Европейския парламент, която цели построяването на паневропейска общественост, насърчаваща гражданското общество да взе участие в демократичния развой.

Предвидено е събитието да стартира с панелна полемика, последвана от отговори на въпроси от публиката в залата и онлайн.

Дискусията ще се организира на 30 септември 2022 година, петък, от 15 до 17.15 ч. в Русе, зала „ Европа “ на Доходно здание, площад „ Свобода “ 4, като може да бъде проследена директно на страниците на Бюрото на Екологичен потенциал във  и . Въпроси към участниците могат да бъдат задавани посредством мнения към излъчването, както и в  с код #Bauhaus.

Практически семинар

В деня на полемиката в Русе от 10:00 до 14:30 ч. ще се организира и на практика семинар „ Срещи на хрумвания “ – Дунавска дизайн лаборатория, в който български и румънски младежи ще работят дружно, с цел да търсят решения за облагородяване на крайдунавски местоположения. Събитието е проведено за сегашни и бъдещи членове на общността „ “.

По време на семинара записалите се ще могат да вземат участие в разисквания и на практика занятия в дребни групи, водени от специалисти от  и  и да научат по какъв начин полезностите на европейския Зелен пакт и самодейността „ Нов европейски Баухаус “ могат да бъдат приложени в съответен подтекст и какви провокации и благоприятни условия пораждат.

Семинарът ще се организира напълно на британски език (без превод) в Русе, Дом Канети, бул. „ Славянски “ 12, от 10:00 до 14:30 ч. на 30 септември 2022 година, като е нужна предварителна регистрация (до 29 септември 2022 г.) на . Местата са лимитирани. Минимална възраст за присъединяване: 16 години.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР