На 30 март (сряда) ще започне изпълнението на проект за

...
На 30 март (сряда) ще започне изпълнението на проект за
Коментари Харесай

Стартира проект за изграждане на кръгово  кръстовище между улиците „Калояновско шосе“ и „Анастасия Тошева“ в Стара Загора

На 30 март (сряда) ще стартира осъществяването на план за реорганизация на кръстовището сред улиците „ Калояновско шосе “ и „ Анастасия Тошева “ в Стара Загора.

По време на ремонтните действия ще бъде построено ново и съвременно кръгово кръстовище. Предвижда се цялостна реорганизация на пътната настилка, създаване и ремонт на прилежащи тротоари, създаване на дъждовна канализация и монтиране на уреди за отводняване, оформяне на острови за кръгово кръстовище, както и създаване и замяна на уличното осветяване.

За обезпечаване на безвредното образуване и осъществяване на строително–монтажните работи придвижването на моторни транспортни средства през кръстовището ще се реализира според утвърден план за краткотрайна организация на придвижването по време на строителството. Проектът ще се прави на два стадия. По време на първия стадий ще бъде затворено платното за придвижване в посока Индустриална зона като придвижването ще се прави в двете посоки в другото платно. Обходният маршрут ще бъде по ул. “Капитан Петко челник “ или по ул. „ Георги Байданов “. Срокът за осъществяване е 90 календарни дни.

Изграждането на кръгово кръстовище цели да се усъвършенства пропускателната дарба на сектора, да се понижат транспортните задръжки, споровете точки и пътната аварийност, ще увеличи сигурността на придвижване като понижи скоростта при ръководство на транспортните средства.

За времето от 30 март до 27 юни в това число, за публичния превоз /автобусна линия № 12/ се вкарва краткотрайна организация на придвижване в два стадия, както следва:

– транспортните средства на публичния превоз, обслужващи автобусна линия № 12 през I- ви стадий на ремонтните действия на ул. „ Анастасия Тошева “, по направление кв. „ Железник “ – кв. „ Зора “, няма да обслужват спирка „ Новотехпром “ /от западна страна на ул. „ Анастасия Тошева “.

– транспортните средства на публичния превоз обслужващи автобусна линия № 12 през II – ри стадий на ремонтните действия на ул. „ Анастасия Тошева “ по направление кв. „ Зора “ – кв. „ Железник “, няма да обслужват спирка „ Новотехпром “ /от източна страна на ул. „ Анастасия Тошева “.

Община Стара Загора моли водачите да съблюдават краткотрайните ограничавания и маркировка.

Движението на МПС ще се възстановява неотложно след привършване на мероприятието по преценка на чиновниците, директно ангажирани с защитата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР