На 3 септември Православната църква чества свещеномъченик Антим Никомидийски. Той

...
На 3 септември Православната църква чества свещеномъченик Антим Никомидийски. Той
Коментари Харесай

Светъл празник е! Черпят мъжете, чието име е символ на началото

На 3 септември Православната черква празнува свещеномъченик Антим Никомидийски.
Той живял през третия и началото на четвъртия век. Родното му място е Никомидия – град, ситуиран в малоазийската област Витиния. Като дете получил прелестно християнско образование. Издигал високо своя дух, надълбоко преклонен, непознат на злоба, яд и леност, изпълнен с обич и мир във всичко, с рядко здравомислие и пламенна ревнивост по Божията популярност, той привлякъл върху себе си вниманието на християните, които го намерили заслужен за духовник, а по-късно и за свещеник на Никомидийската катедрала.
Антим поел ръководството на Никомидийската епархия в тежко време. Християните били залавяни и избивани безпощадно като рискови врагове на страната. На празника Рождество Христово в Никомидия били изгорени към 2 000 Христови почитатели. В същото време огромен брой християни били хвърлени в пандизите, с цел да бъдат по-късно мъчени и убивани. Ударът бил ориентиран основно против пастирите на Църквата.
В това рисково и обезпокоително време, по изключително Божие подстрекателство, свещеник Антим се отдалечил в едно село Семана, откъдето управлявал епархията си. Когато бойците пристигнали в селцето, в което се намирал свещеник Антим, срещнали самия него и го запитали къде се крие християнския лидер. Антим тръгнал с бойците. По пътя беседвал с тях. Така подействал на простите им сърца, че те поискали незабавно да одобряват свето Кръщение. Когато пристигнали до една река, светителят ги кръстил. Епископът се явил пред гонителите, самоуверено изповядал вярата си и понесъл с неотстъпчивост всички мъчения. Накрая бил посечен с меч. Това станало в 303 година.
Антим е гръцко име, което значи съперник. Името на всеки човек е заредено с избрана сила, която малко или доста оформя характера и ориста му. Според хората, които същински имат вяра в такива неща, даже единствено първата писмен знак може да ни ориентира какво да чакаме от обекта на ползите си.
Ако името на обичания ви стартира с „ А “: Този мъж е буен и доста добър ухажор. Той е упорит, безрезервен и знае по какъв начин да преследва задачите си. Внимавайте само да не ограничавате свободата му и ще се радвате на доста пълноценна връзка с него.
Значение на буквите в името. Буквата А е знак на началото, силата и желанието да започнеш нещо и да го осъществиш, предпочитание за нравствен и физически комфорт.
Имен ден през днешния ден чества Антим.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР