На 3 февруари РВД „Ръководство въздушно движение“ (РВД) навърши 50

...
На 3 февруари РВД „Ръководство въздушно движение“ (РВД) навърши 50
Коментари Харесай

„Ръководство въздушно движение“ навърши 50 години

На 3 февруари РВД „ Ръководство въздушно придвижване “ (РВД) навърши 50 години от основаването си.

На 3 февруари през 1969 година с Постановление № 37 на Министерския съвет е образувана Дирекция „ Ръководство въздушно придвижване “ (РВД) като обособена, независима организационна конструкция в границите на Държавно стопанско обединяване „ Българска гражданска авиация “, с съществена задача обезпечаване и обслужване на въздушното придвижване във въздушното пространство на Република България. Основният предмет на активност на компанията е безвредното ръководство на въздушното придвижване и за тези 50 години тя се наложи като един от водещите снабдители на аеронавигационно обслужване в нашия район.

През последните години трафикът над България се усили фрапантно и единствено през 2018 година BULATSA (Bulgarian Air Traffic Services Authority) е обслужила над 800 000 въздухоплавателни средства. Все повече се усилва и ползата към специалността Ръководител на полети и акцията за набиране на претенденти.

Програмата за рационализация на оперативните системи и техническо съоръжение в Директива за птиците РВД ще продължи и през идващите години в сходство с одобрена „ Стратегия за развиване на средствата и системите за връзки, навигация и преглед и автоматизираната система за ръководство на въздушното придвижване за интервала 2017-2024 година “.

По случай юбилея ще бъде валидирана пощенска марка, а емблематичната за BULATSA Контролна кула на летище София е брандирана с направеното особено за годишнината празнично лого.

Визията на Директива за птиците РВД е да бъде измежду водачите в региона на аеронавигационното обслужване в Европа и да се развива сполучливо с провокациите, сложени от новите действителности в Единното европейско небе. Кръглата годишнина ще бъде отбелязвана през цялата година с разнообразни начинания, свързани с специалността на Ръководителите на полети и авиационната общественост с посланието „ 50 години чертаем пътища в небето “.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР