На 29 юни 2022 г. Управителният съвет на Българската народна

...
На 29 юни 2022 г. Управителният съвет на Българската народна
Коментари Харесай

БНБ разреши собственикът на ОББ да придобие Райфайзенбанк“ България

На 29 юни 2022 година Управителният съвет на Българската национална банка (БНБ) одобри национално решение, с което в осъществяване на директива на Европейската централна банка (ЕЦБ) издаде авансово утвърждение за директното придобиване от „ КЕЙ БИ СИ Банк “ НВ, Белгия, на акциите от капитала на „ Райфайзенбанк (България) “ ЕАД, вследствие на което „ Райфайзенбанк (България) “ ЕАД ще стане дъщерно сдружение на „ КЕЙ БИ СИ Банк “ НВ в България.

Това оповестиха от Българска народна банка.

Припомняме, че при започване на март Комисията за защита на конкуренцията също утвърди договорката.

В средата на ноември предходната година беше обявено за реализирано съглашение KBC да придобие 100% от акциите на „ Райфайзенбанк България “. Сделката е за сума от на 1 милиарда лева и е най-голямата в банковия бранш у нас.

След 1 октомври 2020 година, когато беше открито тясно съдействие сред ЕЦБ и Българска народна банка и България се причисли към Единния контролен механизъм, ЕЦБ има изключителната подготвеност да прави оценка уведомленията за придобиването на квалифицирани дялови участия в кредитни институции, при съответното взаимоотношение с Българска народна банка.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР