На 29 септември 2021 г. ще стартира производството на новия PEUGEOT

...
На 29 септември 2021 г. ще стартира
производството на новия PEUGEOT
Коментари Харесай

Новият 308 ще отбележи 211-тата годишнина на PEUGEOT и 130 години предоставяне на автомобилни емоции на клиентите

На 29 септември 2021 година ще стартира производството на новия PEUGEOT 308 в завода на Stellantis в Мюлуз, тъкмо 211 години и три дни след основаването на марката PEUGEOT. PEUGEOT съществува от 26 септември 1810 година, което я прави най-старата настояща автомобилна марка в света.

През 2021 година PEUGEOT отбелязва и различен важен етап в своята история - навлизането в света на всеобщата подвижност: в края на лятото на 1891 година или тъкмо преди 130 години „ първият автомобил, доставен на частен клиент във Франция, е PEUGEOT “. Това е само началото на едно прелестно премеждие.

PEUGEOT се развива над две епохи в непрекъснато изменящ се свят и винаги адаптира своите артикули и услуги спрямо нуждите и условията на своите клиенти. За 211 години името и продуктите на PEUGEOT са навлезли в милиони домове с автомобили и мотоциклети, само че също и с инструменти, радиа, шевни машини, мелнички за черен пипер и кафе и много други, някои от които станали емблематични.

Днес марката участва в над 160 страни, потвърждавайки всекидневно предричането на Арман Пежо, че автомобилът ще превърне PEUGEOT в „ един от най-крупните индустриални бизнеси във Франция “.

Светът се промени през тези 211 години, но темпото на измененията се ускори значително през последните 10 години. Дигитализацията и свръхсвързаността родиха нови способи на мислене, нови начини на ползване и нови способи на придвижване. Със своята към този момент силно електрифицирана гама (70% от моделите PEUGEOT предлагат една или повече електрифицирани версии) и ново поколение свързана информационно-развлекателна система, стартирана с новия 308, PEUGEOT продължава да бъде в челните редици на промените в подвижността през днешния ден.

Вече 130 години марката предоставя автомобилни страсти на клиентите си. На 2 октомври 1891 година PEUGEOT доставя първия пътнически автомобил на частен клиент: Г-н Попарден, гражданин на Дорнах, поръчва своя автомобил на 27 август същата година. Това е 4-местен автомобил с мотор с 2 к.с. (Daimler). От тази дата през 1891 година досега са доставени съвсем 75 милиона автомобила в 160-те страни, в които участва марката.

Феновете на ретро коли ще могат да видят модел на PEUGEOT Type 3, еднакъв с този, доставен на господин Попарден през 1891 година, в L´Aventure PEUGEOT в Сошо (https://laventurepeugeotcitroends.fr/).

*Източник: www.peugeot.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР