На 29 октомври Варна ще избере своя нов градоначалник. Освен

...
На 29 октомври Варна ще избере своя нов градоначалник. Освен
Коментари Харесай

#ИзбориВарна: Кои са кандидатите за кметове на ВЪЗРАЖДАНЕ

На 29 октомври Варна ще избере своя нов градоначалник. Освен кмет на Варна, избираме и кметове за районните администрации " Аспарухово ", " Приморски ", " Одесос ", " Младост ", " Владислав Варненчик ".

В поредицата #ИзбориВарна Moreto.net показва биографии и фотоси на кандидат-кметовете от всички партии и обединения, по последователност на номерата им в бюлетината за локалния избор на 29 октомври, давайки опция варненци да се срещнат с личностите, които стоят зад оповестените имена. Информацията е предоставена особено за Moreto.net от самите тях.

ВЪЗРАЖДАНЕ
42.Коста Стоянов

Кандидат за кмeт на Варна

Инж. Kоста Стоянов е роден на 24 октомври 1974 година в град Варна. Семеен е, има двама синове. Висшето си обучение приключва в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София със компетентност „ Промишлено и гражданско строителство “, а по-късно приключва и Националната спортна академия със компетентност „ Спортен мениджмънт “. Професионалният му опит е доста богат. От 2000 до 2018 година работи в Община Бяла на управителни длъжности като шеф на дирекция и заместител – кмет. Бил е и общински консултант. От януари 2018 до октомври 2022 е изпълнителен шеф на локална инициативна група „ Долни чифлик и Бяла “, изпълняваща Стратегия за Водено от общностите локално развиване (ВОМР) по Програмата за развиване на селските региони, Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ и Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентноспособност “. През това време са финансирани и изпълнени голям брой планове на общините Долни чифлик и Бяла, планове на локални Неправителствени организации и на локални частни компании.

На парламентарните избори през 2022 година е определен за Народен представител в 48-ото национално заседание от 3-ти МИР Варна от листата на партия „ Възраждане “. В 48-ото Народно събрание е определен за Председател на Комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление и за член на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.На парламентарните избори през 2023 година е определен за Народен представител в 49-ото национално заседание от 3-ти МИР Варна от листата на партия „ Възраждане “. В 49-ото Народно събрание е определен за член на Комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление, която краткотрайно ръководи до избирането на ръководител и за член на Комисията по околната среда и водитe. Опитът му като депутат му дава опция да се бори за Варна по значими проблеми и дела. От първия си ден като народен представител Стоянов задава голям брой въпроси за забавени и спрени от реализация значими планове за развиването на Варна. Провежда голям брой срещи с специалисти от неправителствения бранш, с цел да чуе тяхното мнение и визия за развиване на морската столица.

42.Росен Димитров

Кандидат за кмeт на регион " Одесос "

Той е роден и живее във Варна. Познава чудесно проблемите на регион „ Одесос “, защото живее там повече от 50 години. Има визията и програмата за развиването на региона, който в последните години загуби своя искра.

Росен Димитров в приключил с отличие Математическата гимназия “Д-р Петър Берон ” в гр. Варна.

Завършил е “Радио и телевизионна техника ” в Техническия университет - Варна, а след това и компетентност “Стопанско ръководство ” в Икономическия университет, град Варна.

Започва и развива кариерния си път, в продължение на над 10 години като бизнесмен в областта на производството и търговията на текстилни и кожени произведения и обувки.

Работи в продължение на дълги години като специалист и управнически кадър в едни от най-големите мултинационални компании, показани в България, в региона на производството на строителни материали и на строителството.

Има близо 30-годишен опит в стопанската система и в стопанската система на търговията. Притежава богат управнически и учредителен опит.

Понастоящем е управител в една от водещите български компании в региона на производството, оборудването и търговията с мебелни материали и произведения. В свободното си време обича да спортува интензивно.

42. Николай Ненов

Кандидат за кмeт на регион " Приморски "

Архитект Ненов има богат опит в областта на градоустройството. Завършил е стопанска система и ръководство на строителството във варненския Икономически университет, а по-късно архитектура във ВСУ. Познава проблемите на Варна, работил е в кметство „ Одесос “, където е завеждал отдел за противозаконното строителство. Ползва се с почитание и измежду правните среди и постоянно е канен като експерт в съда по проблеми, касаещи строителството в морската столица. Негов приоритет е прекъсване на всеобщото строителство в регион „ Приморски “, ремонт на инфраструктурата, озеленяване и създаване на нови детски и спортни площадки.

42. Людмил Бучев

Кандидат за кмeт на регион " Младост "

Инж. Людмил Бучев е роден на 10 ноември преди 50 години, поради което в годините на прехода е именуван " дете на демокрацията ". Завършил е Математическа гимназия " Д-р Петър Берон " във Варна и е бил републикански играч по математика.

След гимназията приключва Техническия университет със компетентност Електроснабдяване и Електрообзавеждане. След което приключва Икономическия университет със компетентност " Маркетинг и мениджмънт ". По-късно към тези две прибавя още едно висше обучение, завършвайки магистратура в УНСС, компетентност " Управление на интернационалните планове ".

В професионален проект има богат опит в индустриално дружество, където е управлявал над 350 индивида. Притежава опит в локалното самоуправление.

42. Павлин Пенев

Кандидат за кмeт на регион " Владислав Варненчик "

Той е на 59 години. Завършил е Математическата гимназия „ Д-р Петър Берон “, а по-късно Техническия университет в морската столица. Отдава живота си на морето като и до през днешния ден е електрически експерт в морската промишленост.

42. Сергей Христов

Кандидат за кмeт на регион " Аспарухово "

Сергей Христов е на 39 години, роден е във Варна. Завършва междинното си обучение в колеж по строителство " Васил Левски " в родния си град, със компетентност " Геодезия ". Изучава компетентност " Маркшайдерство и геодезия " в Минно-геоложки университет " Св. Иван Рилски ", гр. София. Работил в частния бранш във компании в областта на геодезията, проектирането и строителството. Професионалист в устройственото обмисляне, геодезията и кадастъра. Човек с дълготраен опит в администрацията, като от 2005 година заема длъжността " основен специалист-геодезист " в Районното кметство, на което в този момент е повдигнат за кмет. Уважаван експерт и експерт в положителната връзка с хората от регион " Аспарухово " поради длъжността, която заема. Авторитетна персона, позната в региона, ползваща се с доверието и признателността на жителите в кв. „ Аспарухово “, „ Галата “ и прилежащите селищните формирания.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР