На 29 октомври Варна ще избере своя нов градоначалник. Освен

...
На 29 октомври Варна ще избере своя нов градоначалник. Освен
Коментари Харесай

#ИзбориВарна: Кои са кандидатите за кметове на Алтернативата на гражданите

На 29 октомври Варна ще избере своя нов градоначалник. Освен кмет на Варна, избираме и кметове за районните администрации " Аспарухово ", " Приморски ", " Одесос ", " Младост ", " Владислав Варненчик ".

В поредицата #ИзбориВарна Moreto.net показва биографии и фотоси на кандидат-кметовете от всички партии и обединения, по последователност на номерата им в бюлетината за локалния избор на 29 октомври, давайки опция варненци да се срещнат с личностите, които стоят зад оповестените имена. Информацията е предоставена особено за Moreto.net от самите тях.

КОАЛИЦИЯ " АЛТЕРНАТИВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ "
24. Христо Димитров

Кандидат за кмeт на Варна

Инж. Христо Атанасов Димитров е роден на 07.10.1958 година в град Добрич. През 1977 година приключва строителен колеж „ Пеньо Пенев “ – град Добрич. Любовта към строителството е от дядо му по майчина линия. От 1977 година до 1982 година учи и приключва Висше национално военно строително учебно заведение " Ген. Благой Иванов " - град София, с инженерна компетентност „ Строителство на здания и уреди – структури “.

През 1982 година стартира работа в поделението на Строителни войски в град Варна. Работи като взводен пълководец, по-късно като механически началник, началник на механически отдел и основен инженер на полк. През това време приключва и второ висше обучение в МЕИ - София със компетентност „ Патентно-лицензионна активност “.

През 1991 година, дружно със своя съвипусник, сътрудник и другар Пламен Андреев, стартира работа по основаване и развиване на строителна компания „ Планекс “. От 1993 година е съучастник във компания „ Планекс ” ЕООД, а от 2002 година инж. Христо Димитров става шеф на „ Планекс ” ООД с съществена активност – сложно строителство и инженеринг на здания. Последствие са развити производства на алуминиеви и пластмасови дограми и структури, произвеждане на бетон и произведения от бетон и мостра на строителна армировка.

След 2002 година, „ Планекс “ ООД развива интензивно капиталова активност и продажба на недвижими парцели. Създава се „ Планекс Холдинг “ ООД, което управлява активността на 11 дъщерни сдружения, опериращи на територията на цялата страна.

От 2019 година след осъществено преструктуриране на сдруженията в „ Планекс Холдинг “ ООД и систематизиране на дейностите и собствеността сред съдружниците, Христо Димитров остава едноличен притежател на капитала на „ Планекс Холдинг “ ООД и „ Планекс “ ЕООД.

Инж. Христо Димитров взе участие интензивно в управлението на строителния отрасъл. Два мандата е ръководител на регионалното посланичество на КСБ (Камара на строителите в България) - от 2013 година до 2019 година През това време става заместител - ръководител на КСБ (София), а от 2022 година е ръководител на контролния съвет в КСБ.

Инж. Христо Димитров е фамилен. Има наследник, щерка и три внучки.

24.Светлана Маркова

Кандидат за кмет на регион „ Одесос “

Светлана Маркова е родена на 20.07.1986г. Има дълготраен опит в държавната администрация. Занимава се с интернационалните планове и стратегии, като сега извършва длъжността държавен специалист в Министерство на здравеопазването. Работила е и в Асоциацията на Българските Черноморските общини в поддръжка за иницииране на партньорски взаимоотношения за подкрепяне на общините при правенето на планови оферти за кандидатстване и финансиране по Европейски стратегии.

24. Христо Христов

Кандидат за кмет на регион „ Младост “

Христо Видолов Христов (кандидат за кмет на регион Младост) е роден на 09.06.1965г. Възпитаник е на Френската езикова гимназия във Враца. Придобива магистърска компетентност „ История и география “ във ВТУ „ Св.св. Кирил и Методий “, а по-късно и магистратура „ Право “ в Технически университет Варна. Специализира „ Археология “ към Историческия факултет на Парижкия университет „ Сорбон 1 “ в Братиславския университет. Трудовият му стаж стартира като преподавател във Враца. От 1992 до 1994 година работи в Община Враца като основен експерт в ръководство на образованието. От 1994 година работи във Варна като съюзен уредник на Вътрешна македонска революционна организация за Североизточна България. През 1995г. преподава в Хуманитарна гимназия „ Константин Преславски “ Варна, а през идната година е заместител кмет в регион „ Одесос “. От 1998 до 2011 година работи като юрист. От 2011 година до в този момент е кмет регион „ Младост “ Община Варна. Владее чудесно френски, немски и британски език.

24. Анатоли Георгиев

Кандидат за кмет на регион „ Аспарухово “

Анатоли Георгиев е роден на 05.09.1957 година в град Монтана. Завършил е компетентност “Защита на националната сигурност ” във ВСУ “Черноризец Храбър ”. Трудовият си стаж стартира като асистент пълководец в отделение на Военноморски сили. В интервала от 1990 до 1999 година е шеф на компания за защита и сигурност. В идващите две години е началник направление “Сигурност ” към “Войнтех ” - Варна, а след това и шеф по сигурността към ЦКБ АД - София. През 2008 година поема длъжността шеф по сигурността в самолетна компания “България Еър ”. От 2015 година досега е ръководител на съдружие “Бран ”. Владее съветски и британски. Има документи за инструктор по конен спорт и за професионален водолаз. В свободното си време за занимава с източни бойни изкуства.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР