На 29 май излиза финалния епизод на един от най-коментираните

...
На 29 май излиза финалния епизод на един от най-коментираните
Коментари Харесай

Защо не можем да откъснем очи от Succession

На 29 май излиза финалния епизод на един от най-коментираните сериали през последните години. " Наследници " (Succession) разпали полемики към паралелите с действителни събития и персони от медийния, корпоративен и политически свят. Сериалът стана причина и за по-голямо внимание към артисти като Брайън Кокс, Джеръми Стронг, Сара Снук и Килиън Кълкин (брат на Макколи Кълкин), преди този момент постоянно в сянка. На 29 май излиза финалния епизод на един от най-коментираните сериали през последните години. " Наследници " (Succession) разпали полемики към паралелите с действителни събития и персони от медийния, корпоративен и политически свят. Сериалът стана причина и за по-голямо внимание към артисти като Брайън Кокс, Джеръми Стронг, Сара Снук и Килиън Кълкин (брат на Макколи Кълкин), преди този момент постоянно в сянка.
На 29 май ще излезе последният епизод от четвъртия сезон на Succession, който стартира през 2018 година и последователно построи вярна, а след това и необятна публика. " Succession не е елементарен сериал. Отнема от два до пет епизода в първия сезон, с цел да се загледаш с внимание. И все пак до края не си напълно сигурен какво се случва ", споделя оперната певица Мила Михова, редан почитател на продукцията, чието име на български има леко сапунен привкус - " Наследници ".

Историята е добре позната за почитателите на заплитащата се трагикомедия: богатото и авторитетно американско семейство Рой, което има обществената корпорация Waystar Roycо, чийто най-прочут и спорен бизнес актив е дясната телeвизия ATN (болезнено напомняща действителната Fox News). С над 50 награди дотук, рейтинг 8.8 от 10 в IMDB и 95% утвърждение в Rotten Tomatoes продукцията на HBO несъмнено се трансформира във феномен на актуалната телевизия с милиони фенове и то по няколко аргументи.
Реклама
Сюжетът се основава на действителни събития и хора, а когато не се, мъчително припомня на действителността. Героите са богати и авторитетни, само че все пак са мъчително счупени. Сериозните и тежки тематики са поднесени с черен комизъм, разговорите протичат интелигентно и стакато, а на фона на покупко-продажбите за милиарди хората могат да преживеят и по- общоприети човешки драми - като нарцистичния родител или измяната на непосредствен. Като се добави забележителната музика на Николас Брител и надарената игра с костюмите, резултатът е милиони почитатели и богат интерес и в обществените мрежи.

* Текстът съдържа елементи от сюжета.
Кендал, Шиван и Роман Рой, наследниците на империята на Лоугън Рой (в функциите Джеръми Стронг, Сара Снук, Кирън Кълкин) Източник: HBO Реалността остава по-странна от измислицата
Главните герои в сериала са семейство Рой: бащата Лоуган и неговите трима сина и една щерка, както и странични персонажи като шурей му Том Уамсганс и племенникът Грег. В центъра е измислена версия на Fox News, което поражда асоциации с медийната империя на Рупърт Мърдок, a и с различен фамозен медиен клан - Редстоун.

Създателите на Succession в действителност отслабват парадокса на прототипите, с цел да ги създадат по-достоверни за феновете, тъй като същинските хора са по-скандални от измислените. Един образец е персоналният живот на патриарсите във семействата. Лоуган Рой в Succession има три брака, един от които за студена британка, последният за рационална ливанка на междинна възраст, загатва се за спекулация с младата му асистентка. Междувременно Рупърт Мърдок е надалеч по-еклектичен. През 2023 година, на 92-годишна възраст, той разгласи идния си пети брак, който анулира две седмици по-късно. Скандалите с хакването и подслушването на телефони от страна на таблоидите на Мърдок, както и безбройните обвинявания в полов тормоз в фирмите и на двамата действителни милиардери са в много по-сериозен мащаб от свадите на екрана на " Наследници ".
Реклама
В сериала въпреки всичко се придвижват и безусловно случили се обстановки. В началото на сезон 4 Лоуган застава в средата на нюзрума на ATN, стъпва върху кутия с копирна хартия и изнася тирада пред публицистите, в която споделя, че не би му пукало за статистиките стига " да убиваме опозицията ". " Нашите врагове би трябвало да ревизират задните седалки на караните им коли, тъй като не могат да повярват какво сме създали ", споделя той. През 2007 година Мърдок застава пред чиновниците на Wall Street Journal, стъпил на същите кашони.

Децата също следват някои действителни облици. Пред GQ Брайън Кокс споделя по какъв начин напълно инцидентно брачният партньор на една от дъщерите на Мърдок, Елизабет, се доближава до него и му споделя, че би било добре историята да се отнася по-добре към героинята Шивон - Елизабет се разстройвала, когато гледала някои подиуми.
Актьорите - повече от игра
Сериалът несъмнено съумя да направи от маргинални киноактьори същински звезди.

Към 2011 година Джеръми Стронг, който е в ролята на Кендъл, играе в дребни пиеси на сцена, която по неговите мемоари постоянно била задушена от миризмата на фалафели от прилежащите заведения за хранене. Succession обаче го изстрелва на съвсем 40-годишна възраст към международна популярност.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР