На 29 март 2024 г. в Русе ще се проведе

...
На 29 март 2024 г. в Русе ще се проведе
Коментари Харесай

Русе ще бъде домакин на традиционната среща между румънски и български пътни полицаи

На 29 март 2024 година в Русе ще се организира обичайна среща сред румънски и български пътни служители на реда и другарски футболен мач сред представителни тимове от двете страни.

Дългогодишно е съдействие на ОДМВР - Русе с органите на полицията на Република Румъния и по-конкретно в Регион Гюргево. Смесени екипи на пътна полиция от България и Румъния към този момент над 10 години реализират взаимни действия по сигурността на придвижването през разнообразни интервали от годината – туристически сезони, празнини и почивни дни и така нататък, когато се чака по натоварен трафик от румънски и български жители. Служителите на реда управляват спазването на разпоредбите за придвижване и нормативните условия към участниците в него на територията на съответната страна, в двата прилежащи гранични района – Русе и Гюргево.

Осъществяването на тази взаимна активност е учредена на взаимния положителен опит и към този момент обичайни връзки, както и въз основата на подписаните през 2010 година в Гюргево„ Правила за осъществяване на взаимни дейности на пътните служители на реда в пограничните региони и реализиране на взаимна патрулно-постова активност за запазване на публичния ред от страна на способените органи на Република България и Румъния “.

В духа на обичайното професионално съдействие и при съблюдаване на правилото на размененото посещение, този петък /на 24 март 2024 г./ от 13 часа в гр. Русе на терена на стадион „ Дунав “ ще се състои другарски футболен мач сред представителни тимове от двете страни.Превърнали се в една добра традиция, тези спортни срещи сплотяват полицейските чиновници на двете прилежащи страни и посредством духа на спорта развиват в тях редица качества, потребни и в взаимната им полицейската работа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР