На 29 и 30 юли в Бургас ще се проведе

...
На 29 и 30 юли в Бургас ще се проведе
Коментари Харесай

В Бургас ще се проведе фестивалът на поетите с китара „Солени ветрове“

На 29 и 30 юли в Бургас ще се организира фестивалът на поетите с китара „ Солени ветрове “ . За 14-та поредна година той притегля реализатори от разнообразни краища на България.

За това издание идват 20 соло актьора, седем дуета и две групови обединения, а интернационалните участници са от Русия и Ирландия, оповестяват от Общината в града.

„ Светът не може към този момент да бъде същият и по тази причина е толкоз значимо да знаем какви сме ние самите – а това е огромната тематика, за която пеят бардовете. Би било хубаво, в случай че можехме да пеем само за обич... Бардът е човек, който освен самичък съчинява и извършва песните си, само че е и постоянно обществено зает. “, споделят уредниците.

Летни празници на изпятата лирика „ Солени ветрове “ е фестивал с внушителен и конкурсен темперамент . Тази година жителите и гостите на Бургас ще имат опцията да видят и чуят най-вече млади гении , подкрепени от бургаски бардове и групи.

В „ Песента на барда ” ще се чуят премиерни осъществявания и на одобрени наши реализатори, както и на гении, които занапред ще се потвърждават.

Един от обичаните на бургазлии концерти е „ Кучешката вахта ” , в който се показват свои сатирични и хумористични песни и скечове.

В концерта „ Бардовете по света “ ще звучат песни на Боб Сегер, Жорж Мустаки, Булат Окуджава, а също и на българите Бойко Георгиев, Пламен Ставрев, Асен Масларски и други

В състезанието „ Срещу вятъра “ ще могат да се чуят рекорден брой от 13 нови авторски песни с гражданска позиция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР