На 29 декември 2013 година 7-кратният шампион във Формула 1

...
На 29 декември 2013 година 7-кратният шампион във Формула 1
Коментари Харесай

Човекът, оказал първа помощ на Шумахер, даде интервю за случката във френските Алпи

На 29 декември 2013 година 7-кратният първенец във Формула 1 Михаел Шумахер е признат във френска клиника след удар в главата. Германецът претърпява случай до момента в който кара ски със сина си в курорта Марибел във френските Алпи.
Стефан Базон управлява избавителния екип в този ден и е от първите, които идват на случай. 5 години по-късно той взема решение да опише за това, което е видял. Той обаче отхвърля информацията, че от фамилията на Шумахер са му забранили да приказва по тази тематика.
" Михаел Шумахер имаше шанс от позиция на това, че хеликоптерът въобще съумя да стигне до мястото. То е мъчно налично, в близост има писти и наклонът не е дребен. Никога няма да не помни гледката, както и камъкът, от който Михаел бе паднал. И този, в който се бе блъснал. Разследването откри, че той и синът му са карали отвън обозначения за скиорите периметър. И все пак следствията надалеч нямаше да са толкоз съществени, в случай че в този ден, както и в предходния, имаше снеговалеж.
Вместо това снегът върху камъните бе доста тъничък, едвам ги бе покрил. Шумахер не е видял камъка от снега, само че той не е бил задоволително пълен, с цел да омекоти пък удара в него. Това е малшанс, само че въпреки това - споделям още веднъж, Михаел има голям шанс, че хеликоптерът въобще стигна до него и съумя бързо да го откара в клиниката за животоспасяваща интервенция. Принципно от базата на хеликоптера в Куршевил до Мерибел се стига за минути, само че особено това място е неловко за постигане и кацане.
Цялото изявление на Стефан Базон за случката с Михаел Шумахер може да прочетете в SportLive.bg .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР