На 29 декември 2013 г. нелеп ски инцидент прекъсва кариерата

...
На 29 декември 2013 г. нелеп ски инцидент прекъсва кариерата
Коментари Харесай

Великите любовни истории: Михаел и Корина Шумахер: Семейство от един човек… и половина

На 29 декември 2013 година безразсъден ски случай прекъсва кариерата и на косъм и живота на един от най-титулуваните и обичани водачи на Формула 1. Освен това слага на чудовищно тестване любовта и предаността на една жена.

Вече седем години Корина Шумахер се бори за всеки ден живот на брачна половинка си Михаел и ревностно пази в загадка протичащото се зад стените на фамилното им имение от публичното внимание. Вече седем години никой не е виждал Михаел Шумахер, а спекулациите по отношение на здравословното му положение не стопират да валят. Завинаги ли ще остане “зеленчук ” или има вяра да се оправи?

Може би в никакъв случай няма да разберем какво се случва с него, писа през април т.г. немското издание Focus и уточни две аргументи за това: От една страна, и най-хубавите лекари в света не могат да дадат каквато и да е дълготрайна прогноза, а въпреки това, в случай че фамилията му един път проговори, ще би трябвало да го прави всеки ден. Корина обаче няма да допусне това да се случи. Корина, която е непрестанно до мъжа си към този момент 25 години “в болест и здраве ” и която няма желание да си тръгне… Не и преди гибелта да ги раздели.

За първи път описвам за фамилна двойка, в историята на която ще има единствено едно настоящо лице. Това е по този начин, тъй като животът на семейство Шумахер преди съдбовния случай в Алпите наподобява като високобюджетно, само че скучновато филмче на Hallmark спрямо трилъра, в който се трансформира той след случая. Всичко, което Гугъл споделя за живота на Корина Беч преди да стане фрау Шумахер е, че е родена през 1969 г.  в западногерманския град Халвер, от дребна обича животните и желае да стане ветеринарен доктор. Става обаче състезателка по конна езда. И то толкоз добра, че печели не един и два шампионата.

С Михаел се срещат посредством общ другар през 91-а. Ходят четири години преди да се оженят на скромна церемония  през август 1995 година Дъщеря им, Джина-Мария, се ражда след по-малко от две години, а синът, Мик, през 1999 година Дотук, както виждате, нищо скандално или извънредно – просто една щастлива световна двойка, която постоянно свети и се усмихва на всемирски събития и от страниците на списанията и вестниците по света.

Преди Деня Х светът беше вперил очи единствено в него и триумфите му на пистата.

Преди Деня Х светът не я забелязваше.

Преди Деня Х тя беше просто русото, усмихнато момиче, хванало на разположение великия Шуми.

След Деня Х обаче всичко ще се промени и тя ще застане във фокуса на медийното внимание.

“Седем пъти международният първенец по Формула 1 Михаел Шумахер е в сериозно положение с тежка мозъчна контузия след ски случай във Франция. ” С такива заглавия гръмват вестниците по света сутринта на 30-ти декември 2013-а.

На камерата, закрепена на каската на Шумахер, проверяващите случая виждат, че той се спуска с умерена скорост по писта в алпийския зимен курорт Мерибел, когато в един миг губи баланс и, падайки, ударя главата си в камък. При удара каската се цепи на две, само че въпреки всичко съумява да резервира живота му. Хеликоптер откарва потърпевшия в локалната болница, само че тъй като положението му е доста тежко, го слагат в медикаментозна кома и го транспортират в университетската болница в Гренобъл, където му вършат незабавна мозъчна интервенция.

На първи януари следва втора интервенция, за която хирурзите споделят, че леко е облекчила положението му, само че животът на пациента към момента не е вън от заплаха.

На трети март коматозният Шумахер навършва 45 години.

Година след съдбовното рухване водачът към момента е в кома, а Корина дава първото си изказване пред медиите. Моли да оставят фамилията й, само че най-много лекарския личен състав на Гренобълската болница на мира, с цел да могат да си правят работата на мира.  Доктор Гари Хастайн също прави изказване, което не звучи по никакъв начин обнадеждаващо. Казва, че шансът Шуми един ден да бъде същият човек като преди граничи с научната фантастика.

Чак в края на януари 2014 година лекарите стартират развой по изваждане на пациента от изкуствената кома.

На 17  юни 2014 година сътрудникът на Шумахер, Кем, оповестява, че водачът към този момент не е в кома и даже е почнал да разпознава гласа на брачната половинка си. Местят го със особено приспособен превоз в дома на фамилията в Лозана.

Две години след случая към момента единствено стеснен брой хора, с изключение на медицинския личен състав, са виждали Шумахер. Бившият играч във F1 Филип Страйф е един от тях. Пред пресата той твърди, че Михаел е в инвалидна количка, страда от загуба на паметта и не може да приказва, само че комуникира с очи. Някак подигравателен на този декор е фактът, че 2015-а е годината, когато 16-годишният тогава наследник Мик записва първата си победа като авто играч.

В началото на 2016-а шефът на “Ферари ” Лука ди Монтедземоло оповестява, че, за жалост, новините за положението на Михаел Шумахер по никакъв начин не са положителни, без да дава повече елементи. Явно нещата не вървят на оправяне и семейство Шумахер би трябвало да се приготви, че борбата ще продължи дълго. Много дълго. Неопределено дълго.

 SEPANG, MALAYSIA – OCTOBER 16: FORMEL 1: GP VON MALAYSIA 1999 Sepang, 16.10.99, Michael SCHUMACHER/FERRARI mit seiner Frau CORINNA im Fahrrerlager. (Photo by Andreas Rentz/Bongarts/Getty Images)

Още през 2015-а излиза наяве, че Корина ще би трябвало да постави кариерата си на ездач-шампион, както и огромна част от живота си на пауза, с цел да бъде болногледачка и управител на делата на брачна половинка си с 24-часов работен ден. Освен че движи всичките бизнес каузи на Михаел, Корина се заема с нелеката задача да реновира фамилния дом в Швейцария по този начин, че да дава отговор на потребностите на брачна половинка й, както и да ги пази от любопитни погледи. Отделно от това се постанова да менажира екипа от медицински лица, които е заела да й оказват помощ в грижите за Михаел. А заплащането им не излиза по никакъв начин на ниска цена – по 43 хиляди евро на седмица!

Корина става законен аставник на брачна половинка си и минава през мъчителна, само че нужна промяна. От миловидна брачна половинка и майка на децата на прочут и богат мъж тя се трансформира в глава на фамилията, във водач на клана, в свирепа и неудържима бизнес кралица, на чиито рамене пада отговорността освен за живота, само че и за оценяването на многомилионната компания на брачна половинка й.

Едно от първите съществени решения, които Корина взима, когато поема властта в свои ръце, е да продаде фамилната ваканционна къща в Норвегия, както и обичания частен аероплан на Михаел, тъй като наподобява малко евентуално той да ги употребява в бъдеще. Скоро по-късно тя пуска на пазара и хижата им, която се намира в непосредствена непосредственост до съдбовния ски случай. Все отново би трябвало да се заплащат сметките, а към средата на 2018-а за Михаел се грижат 15 души медицински личен състав. На тях им е неразрешено с уговорка за конфиденциалност в контракта да популяризират информация пред медиите за положението на пациента. Корина е тази, която взема решение кои външни лица да бъдат допускани в къщата. И макар че описът е извънредно стеснен, понякога някой непосредствен или родственик на фамилията получава карт бланш за достъп. Сред тях обаче не е мениджърът и непосредствен другар на Миахел Вили Вебер. Според него повода е, че фамилията се опасява да не разкрие детайлности за сегашното положение на водача.

Междувременно цената на домашното здравно обслужване е набъбнала на 134 хиляди евро.

 Corinna Schumacher wife of Michael, 1990s. (Photo by: GP Library/Universal Images Group via Getty Images)

През 2017 година гръмва следващата сензация към семейство Шумахер. Корина завежда дело за 50 хиляди евро против женското списание Die Aktuelle. Подразва я това, че списанието е разгласило на корицата си нейна със следния текст: “Корина Шумахер – ощастливена от една нова обич. ” В публикацията в действителност става дума за щерка й и новото й гадже, само че все пак юристът на Корина я поучава да съди списанието за подвеждащото заглавие. Хамбургският съб обаче отхвърля жалбата като несъстоятелна и Корина губи делото.

Друго списание,  този път Bunte, излиза със сензационната вест, че Корина е купила за 50 млн. първокласна вила в Майорка, където има намерение да се реалокира с мъжа си, с цел да избегнат следващата студена зима в Швейцария. Все още отвред я притискат да даде някакъв ъпдейт за положението на Михаел, обаче тя държи фронта и продължава да дава неразбираеми, завоалирани отговори от вида на: “Михаел е войник и няма да се съобщи. ”

През септември 2019-а обаче изтича информация, че Шумахер ще се подложи на новаторско лекуване със стволови кафези в болничното заведение “Жорж Помпиду ” в Париж. Дали ще помогне, всички се питат. В едно от редките си изявленията от този интервал Корина прави изненадващо изявление: Не тя, а брачният партньор й е този, който желае да не се популяризира каквато и да е информация за здравословния му статус. Как обаче го е направил, откакто е некомуникативен, всички се чудят…

В средата на декември същата година In Touch разгласява материал, съгласно който “чудодейното ” лекуване на Шумахер не е проработило. В документален филм, разказващ за борбата на първенеца на F1, неврохирургът Ерих Ридерер споделя: “Михаел се намира във вегатативно положение, което значи, че е безсънен, само че несъответстващ. Диша независимо, сърцето му бие, може да седи изправен и в бъдеще даже ще може да прави по няколко крачки с непозната помощ, само че мисля, че това ще бъде неговият функционален предел. Дали има късмет да го забележим подобен, какъвто беше преди случая? Честно казано, нямам доверие. ”

Междувременно разноските по поддръжката и лекуването на Шумахер би трябвало да се нараснали още повече, тъй като през май т.г. Корина пусна на пазара на парцели имението им на Женевското езеро в очакване да получи за него не по-малко от 6.4 млн. евро.

Само преди дни някогашният началник на тима на “Ферари ” и сегашен президент на FIA, Джий Тод направи сърцераздирателно изказване пред Bild: “Пракарвам доста време с Корина, откогато се случи това с Михаел, и мога да ви кажа, че тя е велика жена.  Не е очаквала, несъмнено, че ще я настигне такава орис, обаче откакто се случи, нямаше различен избор с изключение на да се бори за живота на брачна половинка си. И продължава да го прави с огромен триумф. Вярвам в нея, а и тя има вяра в мен. Благодарение напъните на докторите и тези на Корина, която толкоз искаше Михаел да оцелее, той е жив през днешния ден. Но това си имаше своите последици. Сега се борим с следствията и се надяваме  нещата постепенно, само че несъмнено да се подобрят. ”

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР