На 28 септември в китното балканско село Раювци бе закрит

...
На 28 септември в китното балканско село Раювци бе закрит
Коментари Харесай

Изваяха Петър Дънов и Баба Ванга в Еленския Балкан

На 28 септември в китното балканско село Раювци бе закрит националния пленер по статуя и живопис, проведен за седма година от фондация „ Звезди по звездите “. В него взеха присъединяване над 40 създатели от страната и чужбина, предадоха от общината.

Със своите творби в събитието сполучливо се включиха и петимата румънските художници от град Меджидия, които за поредна година посещават община Елена във връзка със взаимния план „ Култура във вечността “ на двете общини, финансиран по стратегия за трансгранично съдействие „ Interreg V-A Румъния – България 2014-2020 година “ Проектът завърши, само че сложи, само че сложи началото на поредност от ползотворни събития. Благодарение на него бе построена Художествената изложба в града.

Всеки един от художниците в Раювци съумя да улови и пресъздаде по собствен личен неповторим метод атмосферата и хубостта на природата в Еленския Балкан, по тази причина и живописните платна бяха разнообразни и впечатляващи.

На намерено, от сръчните ръце на създателите в скулптурната академия, бяха изваяни от камък облиците на български езотерици – Петър Дънов, Дядо Влайчо, Баба Ванга, Преподобна Стойна, Слава Севрюкова и други, които ще добавят историческите персони, хайдутите, поетите, намиращи се близо до паметника на именития Вълчан челник.

Тази година в село Раювци се организираха и други значими събития, които зарадваха локални и туристи – честването на 3 март, откриването на паметника на Апостола на свободата Левски, съборът „ Звезди по звездите “ през месец август.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР