На 28 септември (сряда), от 21:00 ч. по БНТ 1,

...
На 28 септември (сряда), от 21:00 ч. по БНТ 1,
Коментари Харесай

„БНТ Представя“ филм за академик Благовест Сендов

На 28 септември (сряда), от 21:00 ч. по Българска национална телевизия 1, портретната документална поредност „ Българска национална телевизия Представя “ ще срещне феновете с филмът „ Алгоритъм на Сендов “, който е едно припомняне за най-значимите и забавни достижения на математика с малко име „ учен " - Благовест Сендов, който тази година щеше да навърши 90 години.

Талантлив академик и интелектуалец, работлив и кадърен админ, Сендов става най-младият лекар на науките, най-младият професор и най-младият ректор по това време. Кариерата му се развива в забавните години, в които науката и технологиите стават мотор за основни промени и в публичния живот.

За основаването на кино лентата, част от поредицата „ Българска национална телевизия Представя “ са съдействали Българската академия на науките, брачната половинка на Благовест Сендов и всичките му другари, които са подбрали фотоси и архиви от разнообразни моменти от богатата му на събития кариера. Режисьор на „ Алгоритъм на Сендов “ е Ралица Димитрова.

Гледайте кино лентата за Благовест Сендов „ Алгоритъм на Сендов “ на 28 септември от 21:00 часа по Българска национална телевизия 1

За поредицата
„ Българска национална телевизия Представя “ е портретна документална поредност, в която феновете се срещат с някои от най-емблематичните имена на българската история, нематериалност и просвета. Уникален списък и вълнуващи изповеди, странствуване из богатия креативен път на най-известните български артисти, режисьори, музиканти, писатели и други

Повече за предаването:

Фейсбук official®:

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР