На 28 и 29 октомври Междуведомственият координационен център на ГДБОП

...
На 28 и 29 октомври Междуведомственият координационен център на ГДБОП
Коментари Харесай

Масови проверки на бензиностанции извършват МВР, НАП и ДАНС

На 28 и 29 октомври Междуведомственият координационен център на ГДБОП провежда и управлява осъществяването на широкообхватен надзор на обекти за предпазване и разпространяване на горива, ситуирани на територията на областите Варна, Бургас, София, Пловдив, Враца и Добрич.

Специализираните инспекции са ориентирани към противопоставяне на данъчни и митнически нарушавания и закононарушения, нелегално разпространяване на горива, осъществявано посредством манипулиране на софтуера на фискалните устройства на бензиностанциите, както и недопускане реализирането на пазара на автомобилни горива, които не подхождат на одобрените стандарти. Действията са подхванати по самодейност на ДАНС след открито рисково държание на търговски сдружения.

До момента от структури на Министерство на вътрешните работи, ДАНС, Националната организация за приходите, Агенция " Митници " и Държавната организация за метрологичен и механически контрол е сбъднат надзор на 19 обекта. Установени са нарушавания на Закона за измерванията, на данъчното законодателство и на условията за пожарна сигурност. Взети са проби от популяризираните енергийни артикули, които следва да бъдат подложени на лабораторно изпитване. Контролните дейности на екипите не престават и на следващия ден, като ще обзет областите Бургас и Добрич.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР