На 27 септември 2023 г., след получен сигнал за незаконно

...
На 27 септември 2023 г., след получен сигнал за незаконно
Коментари Харесай

Литовец отива на съд за транспортиране на мигранти в Ломско

На 27 септември 2023 година, след получен сигнал за нелегално превозване на мигранти, служители на реда от сектор " Вълчедръм " при районно управление (на МВР) Лом подхванали нужните дейности по изясняването му. На пътя сред Вълчедръм и село Септемврийци бил открит товарен автомобил. Полицаите пробвали да спрат за инспекция транспортното средство, само че лидерът не се подчинил, траял с висока скорост,  блъснал се в стена на частен парцел във Вълчедръм, след което избягал.

В региона на случая били открити 9 мъже, които декларирали, че са от Сирия. В същия ден лидерът, жител на Литва, е бил открит и арестуван в региона на село Искрец, община Своге. Той е бил разпознат от мигрантите.

Извършителят е притеглен към наказателна отговорност за незаконно подкрепяне на чужденци да минават през територия на страната в нарушаване на закона. Той е с мярка за неотклонение " задържане под стража ". 

За закононарушението, в което е упрекнат, се планува наказване " отнемане от независимост " от 2 до 10 години и санкция от 5 000 до 10 000 лв.. 

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР