На 27 май в зала България от 19.30 часа, Нов

...
На 27 май в зала България от 19.30 часа, Нов
Коментари Харесай

Нов симфоничен оркестър с три премиери

На 27 май в зала „ България ” от 19.30 часа, Нов симфоничен оркестър показва красива и атрактивна стратегия с три министър председатели за България и известната увертюра-фантазия „ Ромео и Жулиета ” от Чайковски.

Фантазия за виолончело и оркестър от Мячислав Вайнберг, Приспивна ария от Гершуин и музиката към кино лентата „ Агония ” от Алфред Шнитке ще звучат под диригентската палка на Борислав Йоцов, Артистичен шеф на Нов симфоничен оркестър.

Солистът Иво Александров е един от ярките млади български гении. Той е лидер на виолончеловата група на Нов симфоничен оркестър и Софийска филхармония.

28-мият сезон на състава е под Почетния патронаж на Н. П. Закия Ел Мидауи, дипломат на Кралство Мароко.

Билети тук.

Нов симфоничен оркестър е основан през 1991 година от музикалния критик Юлия Христова като опция на съществуващите у нас музикални институции. За интервала на своето битие Нов симфоничен оркестър сътвори собствен личен културен модел и свое Общество от другари, отдадени в живота на неповторимата за България културна институция.

База за основаването на оркестъра е откритата през 1990 година от Юлия Христова Концертна къща, която утвърждава своя неповторима система за работа с младите музиканти и за организацията и финансирането на оркестъра.

“Ние работим не с цел да оцеляваме, а за дa сътворяваме ” споделя Юлия в книгата си “Да построиш оркестър! ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР