На 27 и 28 октомври 2023 г. за двадесет и

...
На 27 и 28 октомври 2023 г. за двадесет и
Коментари Харесай

С национална научна сесия и тържествена церемония Медицински колеж – Плевен отбелязва 75 г. от основаването си

На 27 и 28 октомври 2023 година за двадесет и първи път се организира Национална научна сесиязастуденти ипреподаватели под мотото „ С визия към бъдещето “, отдадена на 75-та годишнина от основаването на първото здравно учебно заведение в град Плевен.

Форумът се провежда и организира годишно от Медицински лицей - Плевен от 1999 година Той дава опция на преподавателите и студентите от Медицинския лицей и факултетите на МУ-Плевен да обменят опит с сътрудниците си от страната, да обсъдят провокациите и нововъведенията в разнообразни тематични области.

Целта на идната Научна сесия на Медицински лицей - Плевен е да се срещнат участниците със актуалните трендове в развиването на публичното здраве, здравните и обществените грижи, търсейки новаторски подходи и технологии за използването им в теорията и практиката.



В научния конгрес ще вземат участие преподаватели и студенти от водещи университети и лечебни заведения от цялата страна: Медицински университет – София; Медицински университет – Пловдив; Медицински университет – Варна; Медицински лицей към Тракийски университет – Стара Загора; Медицински факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “; ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “; Бургаски свободен университет; УМБАЛ „ Д-р Георги Странски “ – Плевен; УМБАЛ – Бургас и други.

По самодейност на Регионалния научен център, в границите на честванията на 75-та годишнина от основаването на Медицинския лицей в Плевен, се провеждат шест обучителни курса.

Обученията ще се проведат със съдействието на доцент Теодора Вълова и ас. доктор Мария Колева на 27 и 28 октомври в зала „ Амброаз Паре “ на Телекомуникационния център с над 130 участници – студенти, преподаватели и медицински експерти в региона на рехабилитацията, ерготерапията и козметиката. Те включват научен и на практика модул.

На 27 октомври 2023 година, в зала „ Амброаз Паре “ на Телекомуникационния център Медицински лицей - Плевен провежда тържествена гала във връзка честване на 75 години от основаването на първото здравно учебно заведение в града.

В годината на юбилея някогашни ръководители и дългогодишни преподаватели ще бъдат удостоени с плакети за заслуги към развиването и одобряването на Медицинския лицей. Академично слово ще изнесе проф. Константин Койчев, който е бил един от първите преподаватели на Колежа в Плевен. Той е знаменит академик в региона на медицината и притежател на званието „ Почетен жител на Плевен “ и на почетното звание„ Доктор хонорис идея ”на МУ-Плевен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР