На 27.09.2022г., по време на предварително обявена политическа обиколка в

...
На 27.09.2022г., по време на предварително обявена политическа обиколка в
Коментари Харесай

Какво се случва?! Рашков извади пистолет по време на обиколка, бил тръгнал на ,,политическа битка“

На 27.09.2022г., по време на авансово оповестена политическа обиколка в град Земен, претендентът на „ Продължаваме промяната “ (ПП) и лидер на листата им в МИР град Перник Бойко Рашков беше видян да вади от чантичката си същински револвер и съобщи, че е тръгнал на политическа борба.

Пистолети вътре или револвери вън?! Какво показва някогашният вътрешен министър с това си държание и какво цели?! Допустимо ли е да носи на политическо събитие действително оръжие?! – ЗАКОНЪТ ЗА ОРЪЖИЯТА, БОЕПРИПАСИТЕ, ВЗРИВНИТЕ ВЕЩЕСТВА И ПИРОТЕХНИЧЕСКИТЕ ИЗДЕЛИЯ е пределно явен (особено в член 60, алинея (1), т. 3-а) и в него буквално е казано – Забраняват се: носенето и използването на оръжие и муниции на политически, синдикални и културни мероприятия, в случай че е належащо за културното мероприятие и за нарушаването му е планувана съответна глоба. Остава единствено някой да приложи закона.

Ако към момента действително и дейно съществува Служба Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) към Министерство на вътрешните работи, по-късно действие би трябвало неотложно да изземе персоналното оръжие на Бойко Рашков и да го лиши от позволение за владеене на огнестрелно оръжие, защото нарушава Закона точно в частта му за носенето и съхранението на оръжието, изключително пък при изискването, че размахва оръжие на обществено място, където слага под опасност живота и здравето на жителите!

Вероятно Рашков разчита на това което не един път е казвал, че в България Прокуратурата по формулировка не работи и че Главният прокурор Гешев още веднъж ще остане със необятно затворени очи, както и ЦИК. Нека претендентите на “Промяната ” да отговорят на гласоподавателите и обществото къде в ЕВРОПА и света са видели кандидат-депутати да си разрешават да вадят револвери по време на политически мероприятия? Такъв ли е “А – тимът ” който ни оферират да изберем с цел да изведе страната от рецесиите, в които самите те ни вкараха. Това ли е същинското лице на “промяната ”?!
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР