На 26 юли гости в Нови хоризонти с Лили бяха

...
На 26 юли гости в Нови хоризонти с Лили бяха
Коментари Харесай

В „Нови хоризонти с Лили” гостуваха Саша Безуханова и Лари Бийл

На 26 юли посетители в „ Нови хоризонти с Лили ” бяха Саша Безуханова – бизнесмен в софтуерния бранш, държавник и Лари Бийл – финансист от Калифорния.

В първата част на предаването, госпожа Безуханова описа за гражданския план MOVE.BG, който неотдавна отпразнува 10 годишен празник. Стана дума и за казуса с фрагментите в България, който съществува и в международен проект. Битката за гении е на всички места, а трудовия пазар претърпя промени, в изискванията на отдалечена работа. Гостът означи и значимата роля на ментора, като подстрекател за младите бизнесмени. Госпожа Безуханова показа и за другата си обич – „ зелената тематика ”, както и за мястото на дамите в технологиите - две неща, които са изключително значими за нея.

Във втората част на „ Нови хоризонти с Лили ”, се реализира обичайна връзка по Скайп с американския финансист Лари Бийл в Сан Франциско, Калифорния. Той показа забавен материал на тематика „ В Силициевата котловина не можем да изключим изкуствения разсъдък от съзнанието си ”.



Лари Бийл

Става дума за очевидните изгоди от Изкуствения Интелект, само че и за някои негови отрицателни последици. Факт е обаче, че той няма да изчезне, а ще се трансформира доста бързо. Съществува боязън, че ИИ ще отстрани милиони работни места, само че вярата е, че по този метод и ще се усъвършенства работния развой. „ В случая нямаме различен избор, с изключение на да вземем положителното, дружно с неприятното. Просто би трябвало да се научим да ги разпознаваме! ”, заключи Лари Бийл.

Като музикален декор звучаха осъществявания от дебютния албум на кънтри квартета „ Литъл Биг Таун ” излязъл през 1999 година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР