На 26-ти април, сдружение BG Бъди активен ще разпространи посланието

...
На 26-ти април, сдружение BG Бъди активен ще разпространи посланието
Коментари Харесай

България отбелязва Ден без асансьори за девета поредна година

На 26-ти април, съдружие BG Бъди деен ще популяризира посланието за потребността от ежедневна физическа интензивност и по какъв начин изкачването на стълби може да бъде един елементарен и наличен метод да продължим да се движите всекидневно. е самодейност, която насочва вниманието към смисъла на физическата интензивност като цели да показва какъв брой елементарно е да бъдем дейни, макар натовареното всекидневие.

В края на 2022-ра, Световната Здравна Организация (СЗО) разгласява първия Глобален отчет за положението на физическата интензивност като заключи данните от 194 страни. Докладът демонстрира, че към 80% от тийновете и 27% от възрастните не се движат задоволително. Според данните, 1,4 милиарда възрастни или 27,5% от възрастното население на света, не се движат задоволително, а макар естествената си податливост към деен живот, децата са по-малко дейни от предстоящото, като девойките са доста по-малко дейни от момчетата, с над 10%.

По отношение на транспортната политика, наранена като тематика в докласа, малко над 40 % от страните имат стандарти за планиране на пътища, които вършат ходенето пешком и карането на велосипед по-безопасно. “Необходимо е създаването на политики, които да подтикват хората да бъдат по-активни всекидневно посредством интензивно напредване, вървене пешком, колоездене, и други типове физическа интензивност ", споделя Ласка Ненова, създател на съдружие BG Бъди активен- “Нашето съдружие работи в посока привличане вниманието на жителите и на общинските структури към тематиката за отворените градски пространства за спорт и развлечение ”. Един от плановете, по които сдружението работи - “Паркинг Ден за Фитнес ”, е директно обвързван с подтикването към преосмисляне на разнообразието на градските пространства и скритите и най-много лесни благоприятни условия за физическата интензивност в тях. По време на Park(ing) Day for Fitness паркинги се трансформират за един ден в пространство за другарство, физическа интензивност, придвижване и/или фитнес за мозъка. Park(ing) Day for Fitness е финансиран от Европейския съюз.

По време на идния Ден без асансьори, сдружението ще концентрира публичното внимание върху смисъла на физическата интензивност и да показва какъв брой елементарно е да бъдем дейни, макар натовареното всекидневие - като просто изберем стълбите. Редица градове в цялата страна ще бъдат домакини на събитието, като още веднъж към самодейността се причисляват учебни заведения, детски градини, университети, компании и компании, публични здания, институции. Традиционно посланието се споделя от известни лица, артисти, музиканти, инфлуенсъри, спортисти. През годините Ден без асансьори е намерил доста почитатели и другари, измежду които Рафи, Димо от ПИФ, Ипократис Пападимитракос, Мона Гочев от Революция Z, Кухнята на Благичка, Кирил Николов -Дизела, голям брой спортисти измежду които национални, европейски и международни първенци по таекуондо, джудо, карате, лека атлетика, волейбол, пукотевица, плуване и други Всеки искащ може да се причисли като направи своя фотография или видео на избора си да бъде деен на стълбите и показа това в обществените мрежи с #NoElevatorsDay2023 и #ЯмСтълбиЗаЗакуска
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР