На 25 юни /събота/ в Архитектурно-исторически резерват Боженци“, община Габрово,

...
На 25 юни /събота/ в Архитектурно-исторически резерват Боженци“, община Габрово,
Коментари Харесай

Утре започва Националния фолклорен фестивал „Боженци“

На 25 юни /събота/ в Архитектурно-исторически резерват „ Боженци “, община Габрово, ще се проведе второто издание на Национален фолклорен фестивал „ Боженци “.

Фестивалът се провежда от Музей на АИР „ Боженци “, Сдружение за фолклор „ Цветница “ Попово и Кметско наместничество село Кметовци.

Целта е запазване, показване и разпространение на българското национално творчество.

Боженци е възрожденско село запазило в себе си достоверността и духа на предишното, което е причина за образуване на фестивал от подобен темперамент. Тази година участниците, които по стратегия ще бъдат в стеснен брой ще могат да се показват в две категории – достоверен и обработен фолклор. Ново в изданието е и категорията за показване на достоверни национални носии.

Фестивалът е с конкурсен темперамент и професионално петчленно жури ще прави оценка изпълнителите и тяхното показване по избрани критерии. Програмата стартира с разкриване на фестивала на 25 юни /събота/ от 09:30 часа, на площада в Боженци и ще завърши с празничен концерт от 19:00 часа със специфичното присъединяване на Тракийската национална певица Дарина Славчева и Северняшкия национален артист Петър Кирилов.

Заповядайте!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР