На 25 и 26 март пленарната сесия на Конференцията за

...
На 25 и 26 март пленарната сесия на Конференцията за
Коментари Харесай

Конференция за бъдещето на Европа: първи проектопредложения в пленарна зала

На 25 и 26 март пленарната сесия на Конференцията за бъдещето на Европа се събира, с цел да разиска предварителните оферти с продан на отзиви сред работните групи.
За първи път пленарната сесия на Конференцията ще разиска планове на предварителни оферти, направени след обмена на отзиви в деветте пленарни работни групи. Тези първи планове, групирани по тематики, се основават на рекомендациите, отправени от европейските цивилен панели, от националните панели, и на концепциите, събрани посредством многоезичната цифрова платформа, както и на обмена, извършен по време на пленарните съвещания на Конференцията и на сесиите на работните групи.

Кога: Петък, 25 март – събота, 26 март 2022 година (включително подготвителните съвещания, съвещанията на работните групи и политическите групи)

Къде: Европейският парламент в Страсбург, с физическо и отдалечено присъединяване

Въз основа на консенсус пленарната сесия ще показа своите оферти на Изпълнителния съвет. Последният ще изготви отчет в цялостно съдействие и при цялостна бистрота с пленарната сесия. Намерете повече информация за състава, задачата и работата на пленарната сесия и изтеглете всички съответни документи (включително дневния ред) за идния уикенд на уебстраницата на пленарната сесия на Kонференцията. Окончателният отчет на Платформата, който ще бъде взет под внимание при предложенията на пленарната сесия, въз основа на приноса на жителите, събран до 20 февруари, също е наличен онлайн.

Контекст

В рамките на четирите европейски цивилен панела, към 200 европейци от разнообразни възрасти и с друг генезис, от всички страни членки, се срещнаха, с цел да обсъдят и одобряват рекомендации по отношение на сегашните и бъдещите провокациите пред Европа. Препоръките, отправени от тези панели към пленарната сесия на Конференцията, са налични на специфичната уебстраница. Те бяха показани и разисквани от 80-те представители на панелите в пленарната зала на предходните профилирани сесии (през януари и март 2022 г.), които ще продължат да вземат участие в процеса до неговото привършване.

Гражданите към момента могат да подават мнения на Платформата, с цел да може дебатът да продължи онлайн. Приносите, импортирани след 20 февруари, ще бъдат включени в окончателния отчет след 9 май.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР