На 24 юли, вторник, кметът на София Йорданка Фандъкова провери

...
На 24 юли, вторник, кметът на София Йорданка Фандъкова провери
Коментари Харесай

Кметът Йорданка Фандъкова присъства на редовната работна оперативка на Зона 4

На 24 юли, вторник, кметът на София Йорданка Фандъкова ревизира графика и хода на работите по осъществяване на Зона 4 – карето към площад " Св. Ал. Невски " в центъра на града. Кметът Фандъкова участва на постоянната работна оперативка на обекта дружно със зам.-кмета Евгени Крусев, ръководителя на плана арх. Иво Пантелеев и представители на изпълнителя, строителния контрол, на дирекция " Зелена система ", експлоатационните сдружения " Софийска вода ", " Топлофикация ", " ЧЕЗ Електроразпределение " и Столичен инспекторат.

В момента в зоната се работи на три обекта: градините " Кристал ", " Св. Климент Охридски ", както и ул. " Московска ". Ще бъдат актуализирани алеите, осветлението и озеленяването в градините, а на ул. " Московска " стартира ремонт на топлопровод. Предвижда се след ремонта на улицата да бъде освободен тротоарът от паркиране.

В двете градини все още се извършват действия, свързани с полагането на нови настилки. Поради изобилните превалявания през последните дни има закъснение от графика на работа на градина " Кристал ". Кметът Йорданка Фандъкова сложи задача на изпълнителя да навакса със закъснението в графика на обекта. Тя акцентира, че е значимо да се напредне като извънредно прецизно се съблюдава технология и условие за качество на работата.

В градина " Св. Кл. Охридски " се прави и замяна на тръбопровод, приготвя се насипа за алеята към постройката на Националната художествена академия. На оперативката бе разисквано и обезопасяването на дърветата по време на ремонта.

Кметът Фандъкова акцентира, че опазването на дърветата е извънредно значимо.

Предвижда се в градината " Кристал " да бъдат засадени нови над 20 дървета.

Като част от Зона 4 се възнамерява възобновяване на тротоари, осветяване и настилки по ул. " Оборище " от бул. " Васил Левски " до ул. " Раковски ", ул. " Париж " от бул. " Цар Освободител " до ул. " Московска ", ул. " Дунав " сред ул. " Московска " и площад " Александър Невски ", ул. " 15-ти ноември " сред пл. " Народно заседание " и Българска академия на науките и ул. " 11 август ". Планира се да бъде освободен от придвижване и коли методът към централния вход на катедралата " Св. Александър Невски ", като секторът от ул. " Оборище "  – сред храма и ул. " Раковски " – ще бъде затворен за придвижване.

Проектът за възобновяване на Зона 4 се извършва в интервала 2018 – 2019 година по Оперативна стратегия " Региони в напредък ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР