На 24 юли от 18.30 часа в атриума един от

...
На 24 юли от 18.30 часа в атриума един от
Коментари Харесай

„Споделете музиката“ на Софийската филхармония продължава с програма на „Класик Арт“ и млади таланти

На 24 юли от 18.30 часа в атриума един от най-интересните сформира на Софийската филхармония – „ Класик Арт “ – ще зарадва публиката с стратегия, която минава елегантно от класиката към съвремието. Концертът е част от летния сезон на Софийската филхармония „ Споделете музиката “ и е подсилен от Столична община – Календар на културните събития, оповестиха от пресцентъра на " Московска " 33.

В красивото пространство на Националната изложба ще звучат произведения на Бетовен, Вивалди, Вебер, Шпергер, само че и на Куин и на актуалната българска композиторка Петя Тончева. Като част от самодейността си „ Настоящето среща бъдещето “, съставът ще показа три млади надарени дарования – Александър Маджаров, овладял съвършенството на свирене на валдхорна, Алина Михайлова, която свири на виолончело и Сара Пейчева – на контрабас. Специално за тяхното присъединяване композиторът Слави Димов е направил аранжименти на класическата стратегия.

„ КласикАрт “ – струнен квартет и отбор, е основан през 2017 година от другари, които желаят да вършат музика по най-хубавия метод. Съставът от блестящи солисти, обединени от любовта към това, което вършат, следвайки фантазиите си, включва: Калина Христова (цигулка, концертмайстор на Софийска филхармония), Калина Митева (цигулка), Евгения Бааджиева-Димова (виола, асистент лидер на виолите в Симфоничния оркестър на БНР), Кристиана Алипиева Михайлова (виолончело, асистент концертмайстор на виолончелите в Софийска филхармония), Явор Добрев (кларинет, лидер на кларинети в Софийска опера и балет) и Михаил Михайлов (валдхорна, първи валдхорнист на Софийската филхармония).

Концертите на „ КласикАрт “ са концептуални спектакли с музика, слово, художествено осветяване и специфичен надпис. Репертоарът на състава се уголемява и към този момент включва министър председатели на произведения от Румен Бояджиев-син, Георги Стрезов, Костадин Генчев, както и творби от разнообразни столетия – от бароковата ера, класика, романтизъм и съвремие.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР