На 24 май 2023 г. в къща музей Христо Г.

...
На 24 май 2023 г. в къща музей Христо Г.
Коментари Харесай

Работилница за деца в къща „Хр. Г. Данов“

На 24 май 2023 година в къща музей „ Христо Г. Данов ” на ул. „ Митрополит Паисий ” № 2, където се обитава непрекъснатата експозиция „ Книгоиздаване в България през втората половина на XIX и началото на XX век ” на Регионален исторически музей – Пловдив, отбелязахме Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура, просвета и на славянската словесност, като направихме работно ателие, на което децата имаха опция да се срещнат с разнообразни графични техники за печатане – с машина и на ръка, употребявани от печатарите през втората половина на XIX и началото на ХХ век.

Ателиетата ще продължат и през месец юни – 10, 17 и 24 юни. На всяка от тези дати ще се провеждат две ателиета. Ателие 1: от 10 до 11:30 часа. Ателие 2: от 13 до 14:30 часа. Цената на всяко ателие е 8 лева на клиент и включва: проява с печатна машина от ХIX век (https://youtu.be/7qzic6AwLtM), запознаване с разнообразни графични техники за печатане на ръка и сказка по експозицията. За тези, които към този момент са взели участие, ще има нови техники и изненади!

Тъй като дейностите, които ще бъдат осъществявани, изискват да бъде обърнато особено внимание на всеки от участниците в работилницата, ще има авансово записване за присъединяване. Желаещите да се запишат, могат да го създадат на телефон 0884164847.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР