На 24 март, от 20:30ч. до 21:30ч., ще се проведе

...
На 24 март, от 20:30ч. до 21:30ч., ще се проведе
Коментари Харесай

Тетевен ще се присъедини към десетото поредно издание на Часът на Земята

На 24 март, от 20:30ч. до 21:30ч., ще се организира международната самодейност - Часът на Земята 2018. Темата на акцията тази година е „ Свържи се с природата ", а неин фокус е опазването на биоразнообразието. За поредна година Община Тетевен ще се включи в самодейността, като за задачата ще бъде изключено осветлението на следните обекти: постройките на Община Тетевен и Градския исторически музей, паметника на Петко Милев – Страшния и незабравим знак във връзка 1-ви март 1801 година - опожаряването на Тетевен от кърджалиите – против хотел „ Здравец”.
Знаковото международно събитие на WWF за следващ път ще сплоти милиони хора по света в послания и дейности за запазване на планетата. Нашият споделен дом е изправен пред застрашителна загуба на биоразнообразие и климатични промени. Затова природозащитната самодейност на WWF сплотява обособени хора, бизнеси и държавни управления в търсене на решения и съответни дейности за създаване на здравословно и стабилно бъдеще за всички.
Часът на Земята е международна самодейност, която притегля вниманието на хората към проблемите на околната среда и им дава опция да заемат дейна позиция за решаването им. Часът на Земята се организира за първи път през 2007 година в Австралия. Тогава, в границите на един час, хората показват своята воля за справяне с климатичните промени, като загасяват осветлението в домовете си. В рамките на шестдесет минути притъмняват и фасадите на знакови здания и културни монументи.
За няколко години Часът на Земята стана най-популярната интернационална природозащитна самодейност, с участници от над 170 страни и над 7000 града, държавни управления и бизнеси – обединени в общи дейности за справяне с климатичните промени и запазване на естествените запаси на планетата. Тази година тематиката е „ Свържи се с природата “ и фокусът е запазване на биоразнообразието. В България акцията се организира от 2009 година, като всяка минала година нейните последователи стават от ден на ден. През 2017 година в самодейността взеха присъединяване 110 града, както и институции, бизнеси и медии. Отново в символ на съпричастност за час притъмняха фасадите на общините участници, на национални институции и монументи на културата като Народната библиотека „ Св. Св. Кирил и Методий “, Софийският университет, Президентството, Парламентът, Българска народна банка и доста други.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР