На 24 март 2018 г. омбудсманът Мая Манолова ще приканва

...
На 24 март 2018 г. омбудсманът Мая Манолова ще приканва
Коментари Харесай

Манолова ще набира продукти за пенсионери в рамките на инициативата Купи и сподели

На 24 март 2018 година омбудсманът Мая Манолова ще приканва столичани да купят и дарят хранителни артикули за възрастни хора, които няма да получат надбавка върху великденските си пенсии. Това оповестиха от пресофиса на омбудсмана.
Акцията на Манолова, наречена „ Купи и показа “ е част от Националната акция „ Великден за всеки – подари празник на баба и дядо “, която се провежда за трета поредна година под нейния патронаж. При предходните две години бяха събрани над два милиона лв. в пари и хранителни артикули, с които бяха зарадвани десетки хиляди български пенсионери. Събитието ще се състои от 11.30 часа в столичния магазин на хранителна верига БИЛЛА на бул. „ България “.
Клиентите ще могат да оставят купените и дарените артикули в особено поставените за задачата на изхода колички, брандирани с логото на акцията. Доброволците на „ Великден за всеки “ от Български Червен кръст, Национален алианс за работа с доброволци, Национално съдружие „ Младежки глас “, Младежки дом – Сливен, ЕГ „ Васил Карагьозов “ от гр. Ямбол, Фондация П.У.Л.С. и младежи от група „ отГОворните “ ще оказват подпомагане на всички, които решат да поддържат благородната идея.
От през днешния ден акцията „ Купи и показа “ се организира в 44 магазина в 13 града на страната. По традиция се осъществя в двете поредни седмици преди Великден, в дните от петък до неделя /23-25 март 2018 година и 30 март - 1 април 2018 г./, в партньорство с най-мащабните хранителни вериги в страната Билла, Кауфланд и Лидъл, като към тях по места се причисляват и други огромни супермаркети.
Кампанията „ Великден за всеки – подари празник на баба и дядо “ може да бъде подкрепена с финансови средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита съответно и само за задачите на акцията, като титуляр е Български Червен кръст:
IBAN: BG53UNCR70001522802795
Банков код: UNCRBGSF
Или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от Данък добавена стойност
Чрез on-line дарения от България и чужбина на уеб страницата на БЧК –
www.redcross.bg
Средствата ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лв., с които пенсионерите, избрани по описи на Национален осигурителен институт, ще могат да пазарят в 5 000 магазина в цялата страна. Кои са те можете да видите тук.
Възрастните хора ще получават своите ваучери с месечната си пенсия в централните пощенски клонове по места. Със съдействието на обществения патронаж по общини в седмицата преди Великден ще се раздават събраните хранителни артикули на обществено слаби и небогати хора.
Списъците на пенсионерите, които ще получат ваучери ще бъдат оповестени на Интернет страницата на Омбудсмана и Български Червен кръст, на два транша – преди Великден и преди Гергьовден.
Лица на благородната самодейност са фолк дивата Анелия, рапърът Криско, поп артистът Миро, баскетболният треньор Тити Папазов, актрисата Деси Бакърджиева и сътрудника й Тончо Токмакчиев. Партньори на акцията са Български Червен кръст, Националният застрахователен институт, „ Български пощи “ ЕАД, Българската хранителна банка, представители на хранителния отрасъл, на хранителни вериги и други
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР