На 24 февруари руският президент Владимир Путин обяви, че в

...
На 24 февруари руският президент Владимир Путин обяви, че в
Коментари Харесай

Нападението над Украйна: Училищата и летищата са затворени

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи, че в отговор на апелите на Донбас е решил да организира специфична военна интервенция. Държавният глава на Русия съобщи, че не възнамерява да окупира укриански територии, а се застъпва за правото на жителите на Украйна да се самоопределят.

Китайското посолство в Украйна прикани жителите си да останат в домовете си и да следят обстановката.  

Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна заяви, че в четвъртък от 05:00 (06:00 московско време) съветските въоръжени сили правят интензивни офанзиви против украински военни обекти и летища.

Въоръжените сили на Украйна оповестиха, че отблъскват офанзивата. „ Силите за защита на страната са в цялостна бойна подготвеност, те са заели и държат отбранителни позиции. Ситуацията е овладяна. Информацията за десанта на съветски войски в Одеса не дава отговор на истината ", допълниха от Генералния щаб на Украйна.

В същото време Полша изтегля консулството в Одеса.

Заместник-началникът на отдела на Народната милиция на ДНР Едуард Басурин прикани украинските военни да  се въоръжат. „ Призовавам украинските военни да се въоръжат, с цел да спасят живота си. Ние ще възстановим мирния живот дружно ", сподели той в изявление за ТАСС.

Украинската гранична работа твърди, че съветските въоръжени сили са атакували границата с Беларус с поддръжката на беларуската войска.

Кримските управляващи прекъснаха за два дни просветителния развой в учебните заведения в северните региони на полуострова, граничещи с Украйна.

Училищата няма да работят в регион Джанкойски и град Джанкой, регион Красноперекопски и град Красноперекопск, село Раздолное, град Армянск, региони Черноморски и Ленински.

Временно е прекратена работата на 12 летища в южните градове на Русия - това са летищата Ростов на Дон, Краснодар, Анапа, Геленджик, Елиста, Ставропол, Белгород, Брянск, Орел, Курск, Воронеж, Симферопол, Това заяви Федералната организация за въздушен превоз.

Федералната организация за въздушен превоз помоли пасажерите от най-близките полети до тези градове да не идват на летищата.

Ограничението е годно до 03.45 ч. московско време на 02 март 2022 година

Сирени за гражданска отбрана звучит в Киев, съобщи кореспондентът на ТАСС.

Всички полети от летище Волгоград са анулирани. Полетите до Астрахан също са спрени.

Журналистът на NBC Мат Брадли, базирайки се на Антон Геращенко, консултант на ръководителя на украинското вътрешно министерство, твърди, че съветските войски са кацнали в Одеса в Югозападна Украйна.

Молдова изтегля личния състав на посолството си в Киев, заяви вицепремиерът - министър на външните работи и европейската интеграция на Молдова Николае Попеску.

Отменени са над 10 полета от Шереметиево до юг на Русия.

Едуард Басурин, заместник-началник на отдела на Народната милиция на ДНР, сподели, че силите на републиката нападат позициите на въоръжените сили на Украйна по цялата линия на прикосновение, като употребяват всички налични средства за заличаване.

Руските въоръжени сили не нанасят артилерийски или въздушни удари по градовете на Украйна, военната инфраструктура е изумена от високоточни оръжия. Това оповестиха от Министерството на защитата на Руската федерация.

Търговията на Московската борса беше спряна заради обстоятелството, че рублата и съветският фондов пазар паднаха до границите, избрани от борсата.

Украйна приканва Турция да окаже поддръжка " в този сложен миг "

Очаква се Съединените щати да показват резолюция за Украйна в Организация на обединените нации.

Русия затвори въздушното пространство на западната граница с Украйна и Беларус.

Цената на петрола Brent надвиши $102.

Turkish Airlines анулира всички полети до Украйна в четвъртък.

Зеленски прикани украинците да запазят успокоение и да останат вкъщи. Президентът на Украйна привиква Съвета за сигурност, като въведене военно състояние в страната.

Голям брой персонални коли напущат Киев.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР