На 24 февруари 1986 г. 29-годишната Шери Расмусен е намерена

...
На 24 февруари 1986 г. 29-годишната Шери Расмусен е намерена
Коментари Харесай

Как полицайка уби Шери Расмусен и случаят остана неразкрит в продължение на десетилетия

На 24 февруари 1986 година 29-годишната Шери Расмусен е открита мъртва в жилището си. В припадък на яд от ревнивост Стефани Лазарус я убива, откакто приятелят й Джон Рютен приключва връзката им вечно и се дами за Шери.

И което е по-лошо, счита се, че първичното следствие на убийството е преднамерено провалено от полицейското ръководство на Лос Анджелис, с цел да бъде предпазена килърката, която е уважавана служителка в отдела.

Ето късата, само че съдбовна любовна спекулация на Стефани Лазарус и Джон Рютен.

Калифорнийския университет в Лос Анджелис

Джон и Стефани са студенти в Калифорнийския университет в Лос Анджелис, когато се срещат, като би трябвало да завършат през 1982 година Рютен учи компетентност машинно инженерство, а Лазарус – политически науки. И двамата водят деен метод на живот и са доста атлетични.

Въпреки любовта към придвижването, не са интимни един с различен, до момента в който не приключват. Тогава също по този начин Джон стартира работа като разработчик на хардуер, а Стефани става служител на реда в полицията на Лос Анджелис.

Двамата се виждат няколко пъти, само че въпреки всичко в никакъв случай не вършат връзката си публична. По-късно към този момент Рютен се среща и с Шери – която бързо се издига в региона на медицината и към този момент е шеф на медицинските сестри в медицинския център Глендейл Адвентист.

Расмусен и Рютен се сближават и скоро заживяват дружно в апартамент във Ван Нуйс. Междувременно обаче на Стефани Лазарус й е мъчно да се откаже от студентската си обич и се трансформира в нещо като трето колело в тяхната връзка – обстановка, която кара Расмусен да се усеща най-малкото неловко.

Джон Рютен и Шери Расмусен бързо се влюбват и се женят през 1985 година

На празненството, което Лазарус провежда за Рютен за 25-ия му рожден ден през 1985 г, той й споделя за Расмусен, като признава, че нещата са съществени. Лазарус, тъжна, написа писмо до майката на Рютен: „ Наистина съм влюбена в Джон и събитията от последната година в действителност ме раздират. Иска ми се сред нас да не свършва по този начин и не мисля, че в миналото ще схвана решението му. “

По-късно Рютен свидетелства, че преди той и Расмусен да се оженят, той и Лазарус са правили секс за финален път, „ с цел да може Лазарус да одобри края на връзката “. Вместо това обаче тя стартира да се мотае към тях още повече.

Нейният непрекъснат контакт с Рютен тревожи Шери, само че той я твърди, че сред тях няма нищо повече от другарство. Въпреки това увлечението на Стефани става все по-силно и в един миг тя даже идва в офиса на Расмусен и й споделя: „ Ако аз не мога да имам Джон, никой различен няма да го има. “

Въпреки че тя към момента се тревожи, че Лазарус я преследва, Расмусен се осланя на уверенията на Рютен и двамата се женят през ноември 1985 година

На 24 февруари 1986 година Расмусен се чуди дали да отиде на работа. Тя има не изключително забавна лекция в програмта си и взема решение да се обади, че е болна, ползвайки скорошна контузия на гърба като опрощение. Скоро по-късно Рютен отпътува по своите каузи.

Няколко часа по-късно мъжът звъни у дома. Когато позвъняването му остава без отговор, той опитва да се обади в работата на Расмусен, предполагайки, че тя въпреки всичко е решила да отиде. Но и там не съумява да се свърже с нея. Обаждаше се у дома още няколко пъти, още веднъж обаче без резултат.

Рютен се опита да пренебрегне зараждащите се паники и продължава деня си…

Джон Рютен намира Шери Расмусен мъртва в хола. Тя е простреляна три пъти. Специалист по правосъдна медицина от полицията в Лос Анджелис също намира и диря от захапване на ръката й и взема проба.

Полицията бързо взема решение, че Расмусен е жертва на кражба с щурм. Въпреки че съседите чуват крясъци и пердах, те не се обаждат на управляващите. Полицията допуска, че крадецът е бил в развой на изнасяне на електроника, когато Расмусен се натъква на него и е последвала борба.

Те откриват и изчезналата кола на жертвата, а единственият различен откраднат предмет е свидетелството за брак на двойката. Рютен е изключен като обвинен и се реалокира от Лос Анджелис след убийството. Бащата на Расмусен загатва проблемите на щерка си с Лазарус на полицията и е направена инспекция, само че тя по този начин и не довежда до нищо. Въпреки че белегът от захапване се оказва необикновен, казусът е последователно потулен и нито един обвинен не е разпознат.

Полицията е прекомерно затрупана от възходящата зараза от крек и обвързваното с нея гангстерско принуждение, с цел да отдели нужното време за следствието, само че бащата на Расмусен в никакъв случай не повярва, че щерка му не е могла да се отбрани против инцидентен апаш.

 Youtube/Inside Edition

Баща й се пробва няколко години да възобнови делото, само че детективите отхвърлят да го създадат и едвам когато ДНК пробата става наличен способ за следствие, казусът закупи нова мощ и специфичен екип, който работи по остарели правосъдни случаи, ползвайки новата технология, се заема с него.

През 2004 година криминалистът Дженифър Франсис открива изчезнало доказателство от досието – тестът с ДНК. Слюнката и белегът от захапване са счетени за женски, което отхвърля първичната доктрина, че мъж апаш влиза в къщата. Но нито един детектив не поема случая, тъй че той още веднъж отшумява.

Но през 2009 година полицията го възобновява още веднъж. Решава се, че става въпрос за ликвидиране, като кражбата е инсценирана, с цел да заблуди проверяващите. В последна сметка детективите стигат до името на Стефани Лазарус в бележките от първичното следствие и вземат решение да тръгнат по следата. Те взимат ДНК от чаша кафе, която Лазарус изхвърля, до момента в който не е на работа, и съумяват да я сравнят с тестът, взета от следата от захапване.

Доказателствата демонстрират, че Стефани е килърът на Расмусен и тя е съдена за ликвидиране първа степен и наказана на 27 години до живот в Калифорнийския затвор за дамите. Стефани няколко пъти се пробва да апелира решението, само че по-долните съдилища го удостоверяват.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР