На 24 април 1994 г. Дейвид Робинсън бележи рекордните в

...
На 24 април 1994 г. Дейвид Робинсън бележи рекордните в
Коментари Харесай

На този ден: Адмирала краде реализаторската титла от Шак О'Нийл със 71 точки

На 24 април 1994 година Дейвид Робинсън бележи рекордните в кариерата си 71 точки при успеха на Сан Антонио Спърс със 112:97 против Лос Анджелис Клипърс. Адмирала прави достижението си още по-запомнящо се с 14 битки и 5 асистенции, отбелязвайки 26 от 41 стрелби от полето и 18 наказателни от 25 опита.

Интересното в тази ситуация е, че преди мача Робинсън изостава с доста малко от Шакийл О'Нийл в борбата за реализаторската купа за сезона. След като ниже 71 точки, Адмирала изпреварва чакащия своя дуел О'Нийл, който се нуждае от цели 68 пункта в мача си с Ню Джърси Нетс, с цел да си върне водачеството и да завоюва купата на реализаторите. Това не се случва и Шак остава с 32, а финалното класиране сочи 29.787 точки за Робинсън и 29.346 за Дизел.

" Беше необикновено. Отборът ме поддържаше през цялата година. Винаги ме подтикваше да върша повече самостоятелни неща на паркета. Като водач просто се пробвам да спечелвам мачове, само че довечера те в действителност желаеха да изстрелвам. Щом мачът стартира, съотборниците ми ме търсеха съвсем всякога на паркета ", споделя Робинсън след дуела.

Адмирала чупи върха на Джордж Гървин за най-вече маркирани точки в един мач в историята на Спърс, който до този миг е 63 от Ледения, подложен през 1987 година Също по този начин се трансформира в четвъртият състезател, минал границата от 70 точки до този миг след Уилт Чембърлейн, Елджин Бейлър и Дейвид Томпсън.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР