На 23 юли дублищарият състав на ЦСКА гостува на Лудогорец

...
На 23 юли дублищарият състав на ЦСКА гостува на Лудогорец
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 се похвали с три поколения армейци

" На 23 юли дублищарият състав на ЦСКА гостува на Лудогорец II в мач от втория кръг на Втора лига, приключил с нулево тъждество 0:0. Двубоят предложи куп любопитни обстановки пред двете порти, само че до попадение в него по този начин и не се стигна. До огромна степен поради мощната игра в отбрана на двата отбора. Именно в центъра на защитата на „ армейците “ в този конфликт беше едно 18-годишно момче, за което гостуването в Разград сигурно ще бъде подредено измежду най-щастливите мигове в кариерата му. Името на този юноша е Теодор Иванов.

Футболист, който в този ден направи първите си крачки в мъжкия футбол и то с екипа на ЦСКА! За огромна част от почитателите този играч е чужд, само че отговорността, която той носи на плещите си безспорно ще го стимулира да се потвърди в армейските редици по допустимо най-бързия метод и с изявите си на терена да завоюва доверието на наставника на дубъла на ЦСКА. Това обаче няма да бъде по никакъв начин елементарно! Защо? Причината е, че треньорът на Теодор е индивидът, дал му път освен във футбола, само че и в живота – легендата на „ алените “ - Валентин Илиев, който е негов татко!

Храбрият бранител на ЦСКА от близкото минало е един от любимците на армейските почитатели. С фланелката на тима записва 149 мача и вкарва 14 гола, от които най-незабравим, несъмнено, е оня за успеха с 1:0 на " Анфийлд " над настоящия европейски клубен първенец Ливърпул в мач от третия прелиминарен кръг на Шампионската лига през август 2005 година Илиев става първенец на България с " армейците " през 2005 година и подвига и Купата на страната с отбора през 2006 година В голям брой от мачовете си за " алените " носи и капитанската лента на тима, с цел да циментира името си измежду незабравимите армейски бойци и да бъде запомнен като същински водач на терена и отвън него. В кариерата си има и 23 публични мача за националния тим на България.

През 2016 година той за следващ път потвърди, че носи несклоняем мъжки темперамент и изигра огромна роля при полагането на основите по възраждането на " алената " концепция, като застана отпред на ЦСКА 1948 и изведе отбора до поредни трофеи от четвъртия и третия ешелон, с цел да влезе клуба в професионалния футбол, а през днешния ден води с жар дублиращия отбор на „ армейците “. Родом от Плевен, в юношеските си години синът на Валентин Илиев – Теодор, към този момент е носил екипите на италианските Верона и Тернана преди да се причисли към тима на ЦСКА U19 през 2022 година с упоритост да следва пътя освен на татко си, само че и на дядо си – някогашния вратар на „ армейците “ Илия Вълов. Стражът е повторен първенец на България с „ алените “ през 1989 година и 1990 година, както и притежател на Купата и Суперкупата на страната от 1989 година

Полуфиналист за Kупата на националните купи през 1989 с ЦСКА. Илия Вълов е вратарят, изиграл съществена роля при решаващия мач за класиране на полуфиналите в влиятелната конкуренция, откакто в реванша против холандския Рода Керкраде свети със страхотни намеси, с които отхвърля противниковите нападатели. Сблъсъкът би трябвало да бъде решен след осъществяване на дузпи, където рециталът на Вълов продължава и той отразява цели четири наказателни удара и изпраща ЦСКА на полуфинал против Барселона.

Там „ армейците “ биват отстранени, само че Героят от Керкраде се отличава с още едно емблематично избавяне, като парира дузпа на не кого да е, а на самия Гари Линекер. Вълов има и 34 мача за националния отбор на България и е част от селекцията на „ лъвовете “ за международното състезание в Мексико през 1986 година И по този начин на 23 юли Теодор Иванов потегли самоуверено по стъпките на две митове на ЦСКА, с цел да наследи с горделивост армейския дух и да продължи фамилните обичаи. Защото обичта към ЦСКА се предава от потомство на потомство! Всички в клуба пожелаваме на младия гений това да бъде началото на един прелестно футболно премеждие, изпълнено с куп победи! Успех, Теодоре! Ти можеш! САМО ЦСКА! ", написаха " алените ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР