На 23 октомври Ганчев бе на националния шампионат по крос

...
На 23 октомври Ганчев бе на националния шампионат по крос
Коментари Харесай

На 83 години почина именитият треньор по лека атлетика Динко Ганчев

На 23 октомври Ганчев бе на националния шампионат по крос кънтри в Пирдоп. В събота (30 октомври) пък неговата възпитаничка Симона Гочева завоюва първото място в шосейния пробег „ Диана “ в Ямбол при девойките под 16 години. 

83-годишният Ганчев, който остава в дома си в Нова Загора заради леко неразположение, дава директиви на Гочева по телефона, споделя списание " Атлетика ". Няколко часа по-късно в ранните следобедни часове той е открит неподвижен.

Роден на 30 август 1938 година в Нова Загора Ганчев се отдава на атлетиката и по-специално бяганията, и практикува треньорската специалност повече от 50 години.

Той е бил треньор в Бургас, Варна, София и родната Нова Загора като работи с едни от най-силните български бегачи на всички времена –  Петко Георгиев, Диньо Динев, Бинко Колев, братята Христо и Петков Стефанови, Станимир Ненов, някогашният министър на младежта и спорта Красен Кралев и още доста гении.

Атлетиката бе неговото семейство и той постоянно събираше бегачи от няколко генерации на паметни сбирки в региона на Нова Загора.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР