На 23 ноември на официална церемония в Заседателна зала на

...
На 23 ноември на официална церемония в Заседателна зала на
Коментари Харесай

Шампионките по борба Биляна Дудова и Тайбе Юсеин получиха награди от кмета на Русе

На 23 ноември на публична гала в Заседателна зала на Община Русе кметът Пламен Стоилов награди шампионките по битка Биляна Дудова и Тайбе Юсеин.
„ Горди сме, че имаме такива спечелили като Тайбе Юсеин и Биляна Дудова, които са образец за младите спортисти. Ние доказахме, че Русе е една от водещите школи по битка, която остава водач “, сподели кметът. Той разгласи, че интернационалният шампионат „ Дан Колов – Никола Петров “ ще се организира от 1 до март 2019 година в „ Арена Монбат “. След това връчи на Тайбе Юсеин и Биляна Дудова парична премия, букети и картини с аспект от Русе. Шампионките показаха своята признателност за поддръжката от страна на Община Русе и подариха на кмета Пламен Стоилов плакет и фотоси с подписи.
На срещата участваха още Сава Семков – първият треньор на Тайбе Юсеин, Георги Ачев – заслужил треньор, Валентин Ангелов – президент на „ Юнак Локомотив “ и старши треньор на мъжкия националния тим, Стефан Николов – член на Управителния съвет на Българската федерация по битка и Иван Димитров.
Стефан Николов – член на управителния съвет на Българска федерация по битка показа, че към русенския клуб „ Юнак Локомотив “ ще се причисли и третата от олимпиадата в Рио де Жанейро Елица Янкова. Другата добра вест е, че Световното състезание по битка за юноши до 23 години през 2022 година ще се организира в Русе. Треньорите означиха годината, приключила с огромни оценки и показаха своята признателност към кмета Пламен Стоилов.
Състезателката на „ Юнак-Локомотив “ (Русе) Биляна Дудова стана европейска шампионка в Каспийск, Русия, а на финала на международното състезание в Будапеща, Унгария, пристрастно съдийско решение при еднакъв резултат я лиши от заслужения златен орден. Освен това Дудова бе с главен принос за отборната държавна купа на клубния си отбор.
Тайбе Юсеин, възпитаничка на русенското спортно учебно заведение и „ Юнак-Локо “, приключи сезона като европейска и международна шампионка. Тя се състезава от няколко години с трикото на „ Левски “, само че продължава да се радва на почитание от русенската спортна
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР