На 23 ноември 2018 г. в аулата на Великотърновския университет

...
На 23 ноември 2018 г. в аулата на Великотърновския университет
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Борбата срещу фалшивите новини не е отговорност на държавата

На 23 ноември 2018 година в аулата на Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил и Методий “ се организира конференция на тематика „ Стойността на връзките в цифровата епоха “, в която взеха присъединяване над 200 представители на бизнеса, информационния и просветителния браншове.
В своето слово по време на откриването, вицепремиерът Томислав Дончев означи, че смята най-голямата опасност и риск бъдещите обществени спорове, свързани с връзките.
„ Темата през днешния ден е за връзките. И си припомням по какъв начин преди 20-на години тук бяхме очаровани от това, което идва - осведомителното общество и неговите невероятни благоприятни условия. Информацията за разлика от другите запаси може да се споделя доста пъти, дава опция да променим целия промишлен и публичен ред и да уточняваме всяка услуга и всяко нещо, което вършим, съгласно персоналните ни потребности.
Живеем в действителност във трогателен свят, в който с изключение на да произведете подправена вест вие имате неповторимия късмет да говорите това, което желаете, да споделяте това, което желаете, освен това – елементарно и бързо да намерите хора, които да ви имат вяра, да ги убедите да ви следват... Имате неповторима опция да създавате лична интерпретация за света, друга от формалната.
Епохата, която идва е, че всеки може да отстоява и да се бори за личната си интерпретация, което е най-красивото в правовата народна власт.
Колкото до риска – надълбоко нямам доверие, че страната има съществена роля да се бори с подправените вести. Откъде накъде страната да ми споделя в какво да имам вяра и в какво не?! Това да не е цензура тук?! Съвсем различен въпрос е, че съм уверен, че би трябвало да има задоволително ред, някъде да се хванеш, да имаш късмет да провериш кое е истина и кое не, при цялата конвенционалност на тези подходи.
Големият проблем с подправените вести не е, че някой ги написа – злокобно или за развлечение. Големият проблем с подправените вести е, че някой им има вяра, което приказва за ниска просветеност и ниска сдържаност.
И в случай че днешното събитие има по-дълбок смисъл, а аз имам вяра, че има подобен, да се организира най-малко дребна част от този диалог, по какъв начин да създадем опори, по какъв начин да създадем репери, където този, който желае да бъде сериозен - това не е елементарно, да може да се хване или да се опре. Пожелавам триумф! “., съобщи още Дончев.

Ректорът проф. доктор Христо Бонджолов очерта казуса с спирането на връзката сред хората, която е доста по-важна от тази с техническите средства. „ Прекъсва се духовната връзка сред хората, това, за което Борис Леонидович Пастернак беше споделил, че смисълът на човешкия живот е в човешкото другарство “ – сподели той и моли за възобновяване на разговора сред хората.

Заместник кметът на община Велико Търново проф. Георги Камарашев поздрави участниците с добре пристигнали във Велико Търново и изрази своята увереност, че стигането до простите неща в връзката сред хората ще ни направи по-добри.

Илия Кръстев - изпълнителен шеф на A Data Pro акцентира, че през последните години връзката придобива все по-голямо значение и фирмите, и хората са по-активни в обществените медии. „ Всъщност, това, което се опитваме да създадем е, да намерим метод на практика да покажем каква е цената на връзката, по какъв начин тя може да се мери и да се употребява за компании и хора “ – сподели той.

Джона Бърк от слънчева Аризона - изпълнителен шеф на Международната асоциация за оценка и измервания на връзките (AMEC) , показа предишното и сегашното в измерването на връзките. Тя акцентира, че връзките са в основата на сериозното мислене , че стартирането с информационна тактика е добър индикатор и посредством връзката можем да увеличим продуктивността и резултатите от бизнеса. Тогава работата ще бъде по-ефективна.

Владимир Петков - основен механически шеф на A Data Pro показа „ Медийното пространство circa 2019 “ като очерта проблемите и опциите пред медиите в цифровата епоха.

Ана Ади от Берлинския университет „ Квадрига “ и Томас Щокле – и двамата от Eкспертната комисия за премерване и оценка на връзките към Института по връзки с обществеността (IPR) организираха на практика семинар за цената на връзките. Те приказваха за потреблението на медиите и връзките с обществеността, творчеството с помоща на езика, за свързването на науката и изкуството при представянето на данните, за шерването на информация, която има значение, за взимането на верните решения, за противоположната връзка, анализът на репутацията, постигането на знания, подкрепяща настройка и държание.
„ Краткосрочното мислене е зложелател на дълготрайния резултат " – акцентира Ана Ади.
В рамките на конференцията се организираха и три дискусионни панела по следните тематики:
„ Медии против бранд публицистика “

„ PR против маркетинг “

„ Клиент против организация “

„ Имаме потребност от сериозни медии “, „ Най-важното е наличието да е почтено “, „ Стойността на публицистиката е истината “, „ Да не се стига до спорове, тъй като това не е преференциално за никого “, „ Журналистиката да стане представител на гражданското общество, тъй като в този момент отива към бранша на услугите “, „ Всички би трябвало да се придържаме към полезностите “ – това са част от тезите, изразени по време на полемиките, върху които си заслужава да се замислим.

Конференцията е проведена от съдружие „ Знание - интензивно развиване “ (KIDA), с главен сътрудник A Data Pro и хазаин Великотърновският университет „ Св. Св. Кирил и Методий “, с финансовата поддръжка на Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване и Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР