На 22 септември България чества едно от най-значимите събития от

...
На 22 септември България чества едно от най-значимите събития от
Коментари Харесай

Честит Ден на независимостта, вижте как Пловдив ще почете па...

На 22 септември България празнува едно от най-значимите събития от новата си история. На тази дата през 1908 година българската страна афишира своята самостоятелност. Това се случва във Велико Търново, с манифест. С този акт на процедура се отхвърлят последните васални връзки с Османската империя. Княжество България става самостоятелна страна отпред с коронования цар Фердинанд.

Възстановка придвижва пловдивчани обратно в предишното и възкресява паметния ден. Това ще се случи тъкмо в 11:30 часа на Гроздовия пазар, когато жителите ще посрещнат цар Фердинанд и княгиня Елеонора.

Поводът е отбелязването на 113-годишнината от паметната дата 22 септември 1908 година В ролята на Фердинанд при възстановката на историческите събития ще влезе Сава Куфаров, който ще дойде с файтон дружно със брачната половинка си Лияна Куфарова.

Слово ще произнесе ръководителят на Общинския съвет Александър Държиков, а водещ ще е Златко Павлов. Участие ще вземат Духов оркестър - Пловдив, с диригент Николай Гешев и членовете на комитет „ Родолюбие”.

Програмата на празника ще стартира още в 10.00 часа с молебен в храм „ Света Неделя “ и в 10.30 часа ще продължи с полагане на венци и цветя на паметната плоча на Александър Малинов в подножието на Стария град. Двете събития се провеждат обичайно от Сдружение „ Петко Каравелов “-Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР