На 22 ноември в Петербург е спуснат на вода малкият

...
На 22 ноември в Петербург е спуснат на вода малкият
Коментари Харесай

Удрят и бягат: В Германия оцениха опасността от руските корвети „Каракурт” за САЩ и НАТО

На 22 ноември в Петербург е спуснат на вода дребният ракетно-артилерийски транспортен съд „ Тайфун ” – втората корвета от малкотонажните (800 тона) съдове от плана „ Каракурт ”. Те са продължение на плана „ Буян ”, само че с усъвършенствани плавателни качества за море и повишен радиус на деяние до 5500 км и работят на правилото „ удряш и бягаш ”, тъй като развиват скорост на унищожител (ескадрен миноносец) от 55 км/час. Германското издание Bild подмятна, че корабът успешно е наименуван на името на не огромния, само че гибелен паяк „ Каракурт,” прочут като „ черната вдовица”.

На 67-метровите корвети е конфигурирано авангардно тактическо стремително оръжие. То поразява съдовете на съперника на дистанции 500 км и сухопътни цели в рамките на 2500 км. Bild отбелязва, че корветата въплъщава новата философия във военното корабостроене успеваемост – съответствие сред разноски и бойни качества.

Западът е съществено смутен от появяването на тези корвети в щата на съветския ВМФ. Съединени американски щати и НАТО са застрашени от способността на корабите да нападат с „ Калибри” и бързо да изчезват.

Германското издание припомня, че към 2022 година руснаците ще имат 18 фрегати „ Каракурт”, които се построяват с предпочитано внимание. Те съществено ще разширят опциите на Русия в далечната морска зона и слага под подозрение претенциите на Съединени американски щати и НАТО за доминиране в Световния океан.

Bild особено отбелязва, че корветите се строят в четири града, като три съда ще бъдат дело на цех „ Море” във Феодосия, Крим. Това ще бъдат първите кораби на съветския ВМФ, основани на полуострова след неговото присъединение към Русия.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР