На 22 ноември се навършват 60 години от убийството на

...
На 22 ноември се навършват 60 години от убийството на
Коментари Харесай

Заради извънцемни ли уиха Кенеди?

На 22 ноември се навършват 60 години от убийството на американския президент Джон Кенеди. Покушението, раздрусало целия свят, се счита за една от най-големите престъпни мистерии в актуалната човешка история.

Вече десетилетия наред светът не може да си отговори на въпроса за какво на 22 ноември 1963 година Лий Харви Осуалд прострелва президента на Съединени американски щати. Има редица съмнения, че той е наквасен като изкупителна жертва. Изследователи сочат още, че е невероятно самичък да е провел това закононарушение. Много теории на конспирацията се завъртяха през години, а последните разкрити данни прибавят още една.
Тайни
Президентът Джо Байдън разгласи, че е приключил " окончателното узаконяване " на досиетата, които би трябвало да бъдат оповестени по отношение на убийството на Кенеди, макар че 4684 документа към момента се пазят напълно или отчасти в загадка. Националният списък към този момент разгласява хиляди поверителни документи, свързани с нещастието, разиграла се през ноември 1963 година Документите включват информация от Централно разузнавателно управление на САЩ, ФБР, Държавния департамент и други организации по тематики като контактите на килъра Лий Харви Осуалд със руски и кубински чиновници, анонимни сигнали и закани и следствия на стрелбата.

Един от неотдавна оповестените документи разкрива името на чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ, който е прихванал пощата на Осуалд в месеците преди убийството на Джон Кенеди - Рубен Ефрон.
Среща
Оказва се, че Ефрон е имал среща с НЛО през 1955 година, когато е бил на пътешестване с трен през Съветския съюз със сенатор Ричард Ръсел, демократ от Джорджия и полковник от армията. Всички те са видели това, което в отчета на Централно разузнавателно управление на САЩ е разказано като " летящи чинии ", макар че скептици твърдели, че това са руски самолети. Само че и до през днешния ден няма данни Съюз на съветските социалистически републики, а и през днешния ден Русия да разполага с такава съвършена технология, другояче войната в Украйна от дълго време да е свършила, разясняват почитатели на тайните теории.

Някои откриватели дори виждат връзка сред Ефрон и убийството на Кенеди и се чудят дали сътрудникът не е знаел повече, в сравнение с е издал пред шефовете си. Те също по този начин се надяват, че двупартиен законопроект за разсекретяване на записите на НЛО ще разкрие повече за знанията и присъединяване на държавното управление в следствието на неидентифицирани аномални феномени.

История, която съчетава прикриването на НЛО с убийството на Джон Ф. Кенеди, е златна мина за всевъзможни теории. Писателят Уилям Лестър е точно един от хората, които считат, че са разкрили такава връзка, до момента в който писал книгата си за убийството на президента. В проучването му, озаглавено " Празник на свободата: JFK и новата граница ", Лестер демонстрира записка, написана от Кенеди и адресирана до Централно разузнавателно управление на САЩ, в която президентът изисква поверителна информация за НЛО.
Строго секретно
Непоказваната до момента строго секретна записка се допуска, че е написана на 12 ноември 1963 година С нея президентът подрежда на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ да провежда разследващите файлове на организацията, свързани с НЛО, и да го осведоми за всички " незнайни " до идващия февруари. Десет дни по-късно Кенеди е погубен.

Новопоявилият се документ няма по какъв начин да не налее масло в неугасващия огън към гибелта на президента. Но тук идва и най-важният въпрос - достоверна ли е бележката? Лестър, специалист по паранормални феномени, твърди, че е получил документа дружно с два други от Централно разузнавателно управление на САЩ според Закона за независимост на информацията. " Правителството постоянно разсекретява документи след избран интервал от време и тогава би трябвало да подадете искане за достъп до тях ", споделя създателят. Строго секретната записка обаче не се е появила на никое място другаде с изключение на в книгата на Лестър и някои архивисти слагат под подозрение нейната достоверност.

Техник откривател в библиотеката в Бостън, който поискал да остане неизвестен, не съумял да откри копие от нея в президентския списък, който съдържа копия на всички писма на Джон Кенеди. " Направихме някои изследвания в президентските документи, с цел да се опитаме да намерим доказателства за писмото от 12 ноември 1963 година до шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Джон Маккоун. При търсене във файловете на кабинета на президента – файловете на Централно разузнавателно управление на САЩ, НАСА и националната сигурност – не можахме да намерим доказателства за тази записка или нещо сходно ", изясни той.

Появи се и версия, че тя е изнесена скрито и не е върната, с цел да не бъде унищожена. Предполага се, че президентът е събирал данни освен за извънземните в Съюз на съветските социалистически републики, само че и за контакти и наблюдения на пришълци в Америка и техните кораби. Той е желал да направи изказване пред човечеството, че извънземните съществуват и са измежду нас, само че в този момент някой решил да му запуши устата с няколко патрона, гласи тайната уфологична версия.
Вторият стрелец
Теориите за убийството на Кенеди обаче са не една и две. Освен че светът продължава да се пита кой стои зад покушението, още една интрига към момента не е развенчана, а точно какъв брой стрелци е имало на Дийли плаза в Далас на 22 ноември. Един от сътрудниците на Сикрет сървис - Пол Ландис, в никакъв случай няма да не помни по какъв начин президентът е убит пред очите му и решително твърди, че Осуалд не е единственият стрелец.

Спомените на Ландис хвърлят голяма сянка върху формалния роман на комисията " Уорън " за случилото се в 12:30 часа следобяд в оня безоблачен есенен ден. По-конкретно някогашният сътрудник оспорва, че по Кенеди е стреляно два пъти и че вторият, по този начин наименуван " вълшебен " патрон, е съумял да премине през Джон Кенеди, след което да улучи губернатора на Тексас Джон Конъли.

Сигурното е, че Пол Ландис е бил там, когато всичко се е случило. Той си спомня по какъв начин чува първия изстрел от дясната му страна и се обръща да огледа президента. " Той се наведе леко наляво, към госпожа Кенеди, и си помислих, че се обръща, с цел да види от кое място идва шумът. Не разбрах, че е бил към този момент улучен по това време. Тогава чух втория изстрел. От моята позиция, при която стоях на стъпалото на последващата кола, не видях никаква реакция в колата на президента, тъй че взех решение, че изстрелът е пропуснал. Третият изстрел пристигна относително бързо след втория... и по-късно се втурнахме към болница " Паркланд Мемориъл ", споделя очевидецът сътрудник.
Оглед
Сикрет сървис попадат на части от два патрона в локва кръв, когато стартират да оглеждат съдбовната лимузина. " Нямаше кой да обезопаси мястото на престъплението, тъй че ненадейно взех решение да сложа един от патроните в джоба си ", разкрива още Ландис.

Теорията на Сикрет сървис за втори стрелец и три патрона се удостоверява и от здравната сестра Филис Джей Хол, която е била в незабавното поделение на болничното заведение в Далас, където Кенеди е превозен след покушението.
Загадка
Пред английския вестник " Дъ Мирър " (The Mirror) преди време медсестрата Филис Джей Хол разкри следното: " Видях патрон, забит сред ухото и рамото на Кенеди. Беше ориентиран нагоре и не показваше признаци на щета. Имах огромен опит в работата с огнестрелни рани, само че в никакъв случай преди не бях виждала нещо сходно. Нямаше нищо общо със общоприетите патрони и другите, изстреляни по Кенеди по-късно. Също по този начин знам, че по-късно този патрон не е употребен като доказателство в следствието ". Къде е този специфичен патрон и до през днешния ден остава мистерия.
Джими Картър разказа транспортен съд на пришълците
От XVIII век до през днешния ден отпред на Страната на неограничените благоприятни условия са били някои от най-смелите, умни, предприемчиви и богати хора. 39-ят президент Джими Картър (с мандат 1977-1981) е притежател на Нобелова премия за мир, а тази есен навърши 99 лета. Някогашният притежател на ферма за фъстъци обаче влезе в историята с това, че стана първият US президент, разкрил данни за НЛО. Той се натъкнал на феномена през 1969 в щата Джорджия. Картър си спомни, че летящата паница мигала с разноцветни светлини, а с изключение на него имало още 25 души очевидци.

Преди време списание " Форбс " пресметна, че Вашингтон дружно с убития при нападение Джон Кенеди са измежду най-богатите янки, заемали тази служба. Бие ги само 45-ият президент Доналд Тръмп, който стана първият милиардер, оглавил Белия дом.

Статистиката сочи, че към 10% от заемалите поста са убити. При четирима това се случва, до момента в който са на кормилото на страната: Ейбрахам Линкълн, Джеймс Гарфийлд, Уилям Маккинли и Джон Кенеди. За други двама - Закари Тейлър и Уорън Хардинг, има подозрение, че са отровени, написа " Телеграф ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР