На 22 август 2018 г. Районна прокуратура – Сливница привлече

...
На 22 август 2018 г. Районна прокуратура – Сливница привлече
Коментари Харесай

Глоба 40 000 швейцарски франка за чужденец, вкарал незаконно валута през границата на страната ни

На 22 август 2018 година Районна прокуратура – Сливница притегли към наказателна отговорност турския жител, А.К., роден в гр. Цюрих, Швейцария, за осъществено от него закононарушение по член 251, ал.1 от Наказателния кодекс. Това оповестиха от пресцентъра Апелативна прокуратура-София.

Около 16:45 ч. на същия ден, на трасе „ Входящи леки коли и рейсове “ на Митнически пункт Калотина, при влизане от Сърбия в България, А.К. не извършил задължението за обявление на парични средства, с което нарушил наредбите на Валутния закон и на обнародван акт на министъра на финансите.

При инспекция митническите чиновници разкрили у него 200 000 швейцарски франка (с левова равноценност 343 098 лева). Въпросната парична сума подлежала на обявление при преместване през границата на страната, която е външна граница на Европейския съюз.

Районна прокуратура – Сливница е постигнала съглашение с подсъдимия непознат жител, което съдът е одобрил. На А.К. е наложено наказване „ санкция “ в размер на 40 000 швейцарски франка (с левова равноценност 68 619,60 лева), която съставлява една пета от цената на предмета на закононарушението.

Взета е мярка за поръчителство на санкцията, посредством налагане на запор върху пренасяната от подсъдимия валута, намираща се на предпазване в Митница Столична, до размера на санкцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР