На 21 ноември в Театър Азарян младите и талантливи актьори

...
На 21 ноември в Театър Азарян младите и талантливи актьори
Коментари Харесай

Спектакълът "Всички малки светлини" с премиера в театър Азарян на 21 ноември

На 21 ноември в Театър Азарян младите и надарени артисти от Сдружение „ Enso " - Камелия Хатиб, Александра Димитрова и Лили Сучева ще показват премиерния театър „ Всички дребни светлини " от Джейн Ъптън. Това е вторият план за екипа, след дебюта им с „ Демони " от шведския драматург Ларш Нурен. Режисьор на „ Всички дребни светлини " е Стоян Радев.

Написана през 2016 година, пиесата печели английската премия „ George Devine Award " и номинация за най-хубава пиеса на писателската колегия. Основните тематики са обществената виновност, фамилията, другарството, любовта. Попитана какво желае да реализира с текста си, Джейн Ъптън отговоря, че се надява да помогне за осъзнаването на персоналната и обществена покруса, обвързвана със половата употреба.

„ В нашия сценичен опит върху тази драматургия и ние се надяваме да се присъединим към помощта като развълнуваме публиката и я създадем съпричастна и загрижена ", споделя режисьорът Стоян Радев.

„ Смехът, сълзите, обещанието и отчаянието на тийнейджърската младост са пленителни и разтърсващи, тъй като ни изправят пред фантазията, която всеки живот съставлява, фантазия, която може да бъде окрилена или погубена. Героините на пиесата са сложени в сериозна обстановка и изходът е сложен за разкриване ", описват актрисите от спектакъла.

„ Всички дребни светлинки " предлага извънредно мощно, смешно, трагично и в последна сметка същинско прекарване както за актрисите, които влизат в функциите на девойките, застанали на ръба, по този начин и за феновете, заставащи пред спонтанното признание на мъчителни за шерване секрети.

Превод от британски е дело на Маргарита Мачева, сценографията е поверена в ръцете на Илияна Кънчева, а музиката на Емилиян Гацов - Елби.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР