На 21 ноември 2021 г., когато честваме християнския празник Въведение

...
На 21 ноември 2021 г., когато честваме християнския празник Въведение
Коментари Харесай

Осветиха нов параклис в с. Мусачево

На 21 ноември 2021 година, когато честваме християнския празник Въведение Богородично и означаваме Деня на християнското семейство и православната юноша, в село Мусачево бе осветлен новият централен параклис. Той се намира в непосредствена непосредственост до детската площадка, която събира децата и младежите в селото.  

С тържествена Света литургия, отслужена от отец Пламен Мишев и отец Цветан Велинов бе открит параклиса на Въведение Богородично. Третият параклис, основан с многочислени дарения на миряни от селото, бе осветлен с водосвет и рибен курбан.  
Приключи ремонтът на читалището в с. Богданлия
През месец ноември 2021 година завърши огромният ремонт на читалищната постройка на НЧ „ Христо Ботев 1924 “ в с. Богданлия. Сграда...



На събитието участваха кметът на село Мусачево господин Милиян Илиев, общинските съветници от Общински съвет - Елин Пелин Александър Станоев и Емил Петров, както и доста поданици на село Мусачево. Сред тях беше и един от основателите на концепцията за слагането на параклиса доктор Йордан Петров.  

По концепция на Инициативен комитет от църковното настоятелство на храм „ Св. Георги Победоносец “ в с. Мусачево през предходната година в обитаемото място бяха сложени кутии за дарения и се събираха средства за основаването на трите християнски параклиса в селото. Те са отдадени на Св. Димитър Миротичиви, Св. Архангел Михаил и Въведение Богородично.  

Създаването на трите параклиса в селото е общо и добродетелно дело, в което се включиха жителите на село Мусачево, локални компании с дарения и общинската власт. Нека трите праклиса и светците да закрилят жителите и гостите на село Мусачево и община Елин Пелин.
Подмениха покрива на кметството и читалището на с. Столник
В началото на месец ноември 2021 година и преди настъпването на дъждовния сезон завършиха ремонтните действия по подмяната на покрива на к...

Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР