На 21 май Австралия оказа натиск върху хората от населението

...
На 21 май Австралия оказа натиск върху хората от населението
Коментари Харесай

Възрастните австралийци все още се колебаят за ваксина

На 21 май Австралия оказа напън върху хората от популацията си над 50 години да създадат своята ваксина против , защото се появиха опасения, че съмнението към имунизациите може да тласне страната към злополучие, съобщи БГНЕС.
Австралия е една от дребното страни в света, която отстрани предаването на COVID-19 от общността, само че разпространяването на имунизациите е постепенно, заяви Агенция Франс Прес.
След хронично закъснение на доставката има от ден на ден доказателства, че по-възрастните австралийци са по-загрижени за страничните резултати от имунизацията AstraZeneca, в сравнение с от заразяване с вируса. „ Насърчавам хората над 50 години да се имунизират ”, сподели в петък министър председателят Скот Морисън, „ и в случай че сте над 70, доста бих ви насърчил да го извършите “.
 Здравният министър: НОЩ не е нужен, няма да има и брифинги Здравният министър: НОЩ не е нужен, няма да има и брифинги
Щабът е закрит още средата на април, той не съществува. Не би трябвало да го има, той не е нужен. Това съобщи пред bTV служебният здравен...
„ Майка ми го направи, свекърва ми го направи и се оправят чудесно “, добави Морисън, пробвайки се да облекчи опасенията по отношение на необятно публикуваните опасности от съсирване на кръвта.
Световната здравна организация предлага продължение на използването на препарата на с аргумента, че изгодите надалеч надвишават обвързвания с него необичаен риск от съсиреци.
Но съгласно неотдавнашна анкета на Essential Report единствено 42 % от австралийците споделят, че ще се имунизират допустимо най-скоро, а съвсем една трета биха приели доза на Pfizer/BioNTech, само че не и AstraZeneca.
Анкетата сподели видим скок в колебливостта към имунизирането измежду хората над 55 години от началото на април, когато държавното управление съобщи, че популацията на възраст под 50 години ще получи Pfizer, вместо AstraZeneca.
Отделна социологическа анкета за в. „ Сидни морнинг хералд ” сподели сходни резултати.
 Заведено е дело против Тръмп за клюка, че наричал ковид китайският вирус Заведено е дело против Тръмп за клюка, че наричал ковид " китайският вирус "
Обществена организация, която пази правата на китайските американци, заведе дело против някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп за това...
Приблизително 25% от 4,6 милиона дози ваксини, разпределени в Австралия до момента, не са били употребявани. Питър Дохърти, който завоюва Нобеловата премия за медицина през 1996 година, заяви в туит в петък, че ще направи втората доза от имунизирането си с препарата на AstraZeneca.
Кръвните съсиреци са " сигурно риск, без който бихме могли да се оправим ", сподели той. " Но един смъртен случай при над един милион имунизации побеждава 5-10 000 смъртни случая (+ доста, доста повече при хронични заболявания) на милион, които бихме могли да чакаме, в случай че вирусът се популяризира тук. "
Експерти споделят, че триумфът на Австралия в елиминирането на COVID-19 може да докара до блаженство. Те показват Тайван като доказателство, че положителните резултати в битка с вируса могат бързо да бъдат изгубени. Островът с население от 24 милиона - сходно на 25-милионното в Австралия - е записал над 1000 нови инфекции за пет дни.
Австралия заложи мощно на имунизацията на AstraZeneca, откакто напъните за произвеждане на локална ваксина се провалиха. Оттогава тя усили поръчките за имунизациите Pfizer и Moderna, които се основават на другата технология иРНК.
Критиците на държавното управление споделят, че бавният % на имунизация значи, че границите на Австралия, които бяха затворени през март 2020 година, ще би трябвало да останат затворени дълго през идната година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР